Reisleider Sunweb xSunkissed

#4 Voorbereidingen |Wonen en werken in het Buitenland

Over 7 dagen is het zover, dan ga ik naar Schiphol, stap ik in het vliegtuig en begint er een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Dit hoofdstuk begint nu al een beetje, want ja, wat voor voorbereidingen moet je nou treffen als je 7 maanden gaat wonen en werken in het buitenland? Vandaag geef ik jullie een idee van de dingen waar ik nu mee bezig ben!

Op zich is er veel te regelen en voor te bereiden vind ik zelf, maar als je een to-do-list maakt heb je al meteen meer overzicht. Jullie wisten misschien al dat ik voor elke dag of elk project een to-do-list maak, dat geeft mij gewoon wat meer rust. Ik ben dan niet meer bang dat ik belangrijke of juist kleine dingetjes vergeet. Ook voor Spanje heb ik een lijstje gemaakt, daar staat bijvoorbeeld op dat ik mijn verzekering in Nederland moet opzeggen voor die periode omdat mijn werkgever alles al verzekerd. Maar ook wat voor spulletjes ik nog moet kopen en dat ik voldoende van bepaalde ‘medicijnen’ bij me heb (denk aan iboprufen, hooikoortspillen en de pil) Het scheelt als je dat gewoon van thuis mee neemt, die kent je lichaam en dan heb je dat maar. Dan hoef je niet in je beste Spaans in de apotheek te gaan beschrijven wat je nodig hebt in de hoop dat je het juiste medicijn krijgt, met de werkzame stoffen die je nu ook gebruikt.

Ibiza stad xSunkissed Nadia Brander

Daarnaast had ik niet echt een grote zomergarderobe, aangezien ik die grotendeels heb gedoneerd aan een goed doel omdat ik er wel een beetje op uitgekeken was. Daarom was het tijd voor wat nieuws, ik heb een paar dingen besteld en geshopt, de rest koop ik wel in Spanje. Is ook leuker om daar wat kleding te shoppen toch?! Zoals je eerder al had gelezen had ik al koffers gekocht, dus dat kon doorgestreept worden. Wel moest ik nog een kofferband en een adreslabel hebben, gelukkig hebben we daar de Action voor. En natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die ik moest regelen, zoals een werktelefoon en een werkportemonnee. Een regenjasje, want ja, in Spanje regent het ook wel eens en ik wil niet verzopen ergens aankomen. Bij Spanje hebben wij Nederlanders altijd een beeld van warmte en zon natuurlijk, maar omdat ik er van april tot oktober zit zal ik ook kouder weer meemaken. In het appartement zit geen verwarming, dus een warme outfit voor de avond, of in ieder geval voor thuis is geen verkeerd idee.

Qua verzorgingsproducten heb ik ook alvast wat gekocht zodat je de eerste periode daar gewoon de normale producten kunt gebruiken, zoals make-up, tandpasta, gezichtsreiniging en shampoo.

Sunweb xSunkissed

Werkgericht was er ook een voorbereiding; de trainingsdagen in Nunspeet. Die waren anderhalve week terug en ik vond die erg interessant en leuk. Twee dagen gevuld met presentaties, uitleg en een heuse kleding pas-sessie. Want ja, de werk-outfit moet natuurlijk wel goed passen! Natuurlijk ontmoette ik daar ook het team waarmee ik in de Costa Brava ga werken, het lijken mij erg leuke mensen en ik denk ook dat we een leuk team zullen vormen. Iedereen is heel enthousiast. Ik zag daar ook onze manager, zij woont al 15 jaar in de Costa Brava, maar was overgekomen voor deze dagen. Zij kon ons ook het adres geven van het appartement waar we zullen wonen. Natuuuuuurlijk heb ik die meteen even opgezocht met Google Maps en heb ik op een vrije avond alvast een ‘rondje gelopen’ door de buurt en over de boulevard. Ons appartement zit in het centrum van Lloret de Mar en zit heel dicht bij het strand. Vanuit het raam schijn je de zee zelfs te kunnen zien! Dat is natuurlijk heerlijk voor de vrije momenten daar. Halverwege mei zal de helft van ons team verhuizen naar een appartement in Malgrat de Mar, maar wie dat zullen zijn wordt ter plaatse bekeken.

Een ander dingetje wat leuk is voordat je weg gaat, is een afscheidsfeestje! Omdat ik in april  ook jarig ben leek het mij wel leuk om dat nog in Nederland te vieren met mijn familie, zodat ik iedereen nog even zou zien. Het was dus een verjaardag slash afscheidsmomentje!

Vind je het leuk om mijn artikelen over Spanje te volgen? Dan kun je ze allemaal vinden onder de categorie Mijn buitenland avontuur.

Het aftellen is nu wel echt begonnen!

Bron Sunweb logo: Sunweb.nl

Reacties (4)

 1. Maaike

  Wauw, zo ontzettend gaaf dat je daar heen gaat! Ik wens je alvast veel succes daar. Je zit er ook zo ontzettend mooi, in Spanje! <3

  1. Nadia

   Dankjewel! Ik zal regelmatig mooie fotootjes van daar delen hoor :)
   Nadia recently posted…#4 Voorbereidingen |Wonen en werken in het Buitenland

 2. Mariëlle

  Ooooh je wilt niet weten hoe jaloers ik ben op je! Ik ben gek op de Costa Brava, het weer en de omgeving; het is er zo mooi <3 Het voorbereiden vind ik altijd super leuk, ik wens je heel veel plezier :)
  Mariëlle recently posted…Review Eyeslipsface blush / bronzer duo St. Lucia

  1. Nadia

   Aaaaah, haha dankjewel! Ik heb er heel vee zin in.
   Nadia recently posted…#4 Voorbereidingen |Wonen en werken in het Buitenland

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge