Aankomend Examen make-up artist

Gister was het zover, we kregen onze opdracht voor het examen.
Ons onderwerp/thema is Burlesgue. We moeten echt een totaal plaatje verzorgen voor het model, van top tot teen, dus niet alleen de make-up maar ook de kleding, schoenen, haar, nagels, accesoires, álles!

Ik ga nu dus druk op zoek naar kleding en ideeen, ik ken de film ook nog niet, maar mijn vriend heeft hem dus die ga ik snel even kijken en een moodboard in elkaar flansen.


We moeten ook een theorie toets doen, dus ik ben al hard aan het leren om alle details te weten. Het liefst wil ik natuurlijk een 10 scoren in de theorie haha.

Die dag hebben we eerst 3 kwartier de tijd voor de theorie toets, daarna hebben we anderhalf uur de tijd voor ons make-up, haar en alles. Je model mag wel al gelakte nagels hebben en krulspelden in het haar, maar het gezicht moet bij binnenkomst helemaal leeg/kaal zijn.

Na die tijd gaat je model mee met een jury en dan gaan ze alles bekijken en beoordelen, zelf mag ik daar dan niet bij zijn. Daarna moet het model naar de studio voor een fotoshoot, daarbij worden 10 foto’s gemaakt en daarna mag ik zelf wat poses of dingen die ik op de foto wil zeggen.

Dan sluiten we af met een groepsfoto van de klas en onze beoordelen en als we geslaagd zijn ons diploma.

Ik laat jullie natuurlijk mijn voorbereidingen wel zien, zodra ik het moodboard af heb enzo.

Wish me luck!

Reacties (2)

  1. Anonymous

    Tuurlijk mag ze dat doen, ze heeft toch zelf voor die opleiding gekozen… pfft….

  2. mayaa.

    leuk dat je dat allemaal mag doen!
    succes met je examen!

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge