AIFW II report +outfit

De 1ste dag was ik afhankelijk geweest van de livestream’s om iets van de show’s te kunnen bekijken, dag 2 mocht ik zelf plaats nemen tussen alle modelovers en fashionista’s. De eerste show die ik ging bekijken begon om 11 uur en de laatste om half 7, in de tussentijd heb ik vooral veel mensen gekeken, want ja, daar draait Fasion week stiekem ook om, zien & gezien worden.

Dit was mijn outfit van die dag;

Jurkje van Supertrash
Blazer van H&M Paris
Schoenen van BoaC Exclusive
Glanspanty van Hema

Om 11 uur begon de eerste show waar ik heen mocht, namelijk de gecombineerde show van Roya Hesam en ZEM. Roya Hesam was een vrouwencollectie en ZEM een mannencollectie. De zaal waar deze show gegeven werd was erg klein. Er waren 2 rijen bankjes en verder moest iedereen staan, door de warmte die veel mensen+kleine ruimte veroorzaakt liep iedereen te wapperen met zijn seatcard.

De mannencollectie vond ik persoonlijk niet mooi, té vrouwelijk en er werd veel gebruik gemaakt van witte en nude kleuren. Je zag wel laagjes terug in de collectie, maar ik vond alles nogal recht-toe, recht-aan. En ik wil bij een outfit graag iets wat er uit springt, een wauw-item. Die zag je helaas niet terug in deze collectie. Dat vond ik jammer. Het haar van de modellen zat krullerig en er was ook een model met zand over zijn gezicht. De designer achter deze collectie is Samira Algoe.

Na 10 outfit’s was het de eer aan Roya Hesam’s collectie om ons te vermaken met fashion. De modellen hun haar was op het hoofd strak naar achter gezet, de lokken hingen gewoon los. De make-up was ook erg nude, er er was geen mascara gebruikt. De lippen waren roze met op de onderlip, in het midden een licht oranje kleur.
Deze collectie vond ik wel mooi, ook hier werden weer rustige en nude kleuren gebruikt, maar voor vrouwen vind ik dat leuk. We zagen wijdlopende broeken, ruime shirtjes en mooie jumpsuits voorbij komen. Vooral de jumpsuits waren ik mooi!
Jammer vond ik wel, dat er bij sommige kledingstukken, tepels doorheen schenen. Ik vind dat altijd een beetje goedkoop ogen. Ook hadden we hier 2 maal een boobie die opeens zichtbaar was. Een blazertje waar niks onder gedragen werd die ineens open ‘waaide’ en een jumpsuit met bandjes die opeens afzakte. Dat vind ik jammer dat zoiets gebeurd.
Later hoorde ik de ontwerpster zeggen dat de kleding express niet was vast geplakt, want volgens haar raakt dat evengoed los en dan zie je plakkertjes.

Om 2 uur begon de Individuals show, hier zat ik op de 3de rij, meteen naast de trap, ik kon dus mooi langs alle hoofden kijken. Deze show verbaasde mij eigenlijk. De eerste modellen kwamen zonder muziek op, terwijl er rinkelende belletjes aan hun kleding zat. Ik kreeg er een beetje een kerst-feeling bij.
Wat eigenlijk meestal bij een catwalk het geval is, was hier niet zo. Normaal komen de modellen, met een bepaalde tijd ertussen, achter elkaar op, liepen op hetzelfde tempo heen en weer. Nu kwamen de modellen gewoon op, stopte hier en daar, de 1 lachte, de ander keek met een typische catwalk-face. De 1 liep harder dan de ander, dus kwam het voor dat ze elkaar inhaalde op de catwalk.
Persoonlijk vond ik dat leuk, maar ik hoorde van andere mensen dat zij dit rommelig en chaotisch vonden. Ik vond het leuk omdat het standaard patroon doorbroken werd.
De meeste modellen hadden loshangend haar, en qua make-up was het erg verschillend allemaal, van bijna niks tot smokey eyes, van maskers tot Lady Gaga bliksemschichten op het gezicht. Ik vond de kleding van Individuals erg mooi, een combinatie van lichte kleuren en lichte stoffen en later zwart en leer.

Als laatste ging ik naar de show van Generation 12, daar zat ik Front row! Hoe cool is dat. Generation 12 zijn collecties van afgestudeerde leerlingen van ArteZ. We kregen 5 totaal verschillende collecties te zien. Ik vond de vrouwen collecties mooi, sommige waren niet geheel draagbaar, maar wel in pieces. De mannencollectie vond ik om te huilen, carnavaleske kleding zoals een lichtblauwe maillot met bolletjes, en haarbandjes met pionnetjes e.d. op het hoofd. Hierdoor denk ik ook dat ik nooit iets van deze collectie op straat zal tegenkomen, laat deze collectie maar op de catwalk. Ik stoorde me ook aan het ongelooflijk trage sjokken van de modellen, dit kan ook omdat ik de kleding echt heel jammer vond, dus ze mochten wel doorlopen haha.

Het had de hele dag keihard geregend, dus onderweg naar de trein ben ik zwaar verzopen, gelukkig was dat de terugweg.

Doordat er heel veel licht van de voorkant en bovenkant van de catwalk kwam, kon ik vanaf ze zijkant moeilijk goeie foto’s maken.
Ik wil jullie toch een impressie geven van de kleding van deze show’s, daarom zal er later deze week wel een post komen met officiële foto’s. Dat doe ik van alle shows die ik heb bekeken. Ook komt er nog een apart artikel met outfit foto’s van andere bezoekers en make-up van de modellen. So stay tuned!

Reacties (2)

  1. lisanne

    Ik wil daar ook eens heen, lijkt me geweldig!

  2. Sofie

    Heel leuk dat je er bent geweest, ben benieuwd naar je andere stukjes!

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge