Arganolie, wonder olie?

In Marokko kennen ze de bijzondere werking van de olie uit de arganboom al lang. Maar ook in de rest van de wereld wint dit wonderproduct snel aan populariteit. Celebs als Kim Kardashian, Lindsey Lohan, Eva Mendes en Taylor Swift zweren erbij. Arganolie: een natuurlijke olie met een bijzondere werking. Voor huid, haar én voor mooie, gezonde en glanzende nagels. Ik was hier benieuwd naar, is het echt een wonder olie of is het weer zo een tijdelijke hype?

Zelf had ik er wel eens van gehoord, maar had er totaal geen ervaring mee. Ik vond het dus ook erg leuk toen ik een pakketje van deze wonderolie ontving. Na wat lezen op internet hoe en wat ben ik het gaan testen.

Arganolie kan gebruikt worden op verschillende plaatsen.

Arganolie &huid

Arganolie is een ongelooflijk rijke bron van vitamine E en essentiële vetzuren die zorgen voor verbazingwekkend helende, verzorgende en anti-verouderende eigenschappen voor uw huid. Pure Arganolie kan dan ook worden gebruikt om droge of beschadigde huid te herstellen. Het helpt bij de bestrijding van tekenen van ouderdom en ondersteunt bij huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en acne. Het vermindert zelfs zichtbaar littekenweefsel. Arganolie maakt uw huid prachtig en gaaf.

Arganolie &haar

Pure Arganic Arganolie is bijzonder rijk aan Omega 3, 6 en 9 en onverzadigde vetzuren –stoffen die zorgen voor een optimale voeding van uw haar. De hoge concentratie vitamine E in Arganolie geeft uw haar een diepgaande behandeling voor kracht en glans.

Arganolie &nagels

Arganolie zit boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten voor gezonde nagels. Als u de olie rechtstreeks op uw nagels aanbrengt, worden uw nagels en nagelriemen dan ook gehydrateerd, verstevigd en beschermd. De olie wordt snel in de nagelbedden opgenomen, waar het direct zijn voedende werking doet.

Ik besloot de arganolie op mijn gezicht en in mijn haar te gebruiken. Mijn nagels zijn altijd gelakt en zien er goed uit, dus hier zou ik geen zichtbaar verschil merken.

Om het in je haar te gebruiken moet je eerst je haar wassen zoals je normaal doet. Vervolgens doe je de Arganolie in je natte haar en laat dat minstens een half uurtje intrekken, daarna spoel je het uit met lauw water.

Ik heb dit stappenplan braaf gevolgd en na een uurtje of 2 kwam ik erachter dat mijn haar er nog steeds nat uitzag terwijl het droog was. Zie de bovenstaande foto. Het voelde ook een beetje vreemd dus ik heb het met shampoo nog een keer gewassen. Eigenlijk was het gewoon nog vettig van de olie, dus je moet het echt met shampoo na wassen.
Nadat ik dit gedaan had en het toen was opgedroogd zag het er heel mooi uit, normaal is mijn haar na het wassen pluizig en voelt het niet lekker. De dag dat ik het gewassen heb kan ik niet met mijn haar, dan is het veel te slap. De Arganolie had al het pluizen voorkomen en er zat een hele mooie glans in mijn haar, mijn lokken voelde ook heel fijn aan! Je hebt een paar ml nodig voor lang haar.

Arganolie in je haar is dus wat mij betreft een echte aanrader!

Hierna heb ik het ook op mijn gezicht gesmeerd. Je hebt echt heel weinig nodig want het smeert heel makkelijk uit. De Arganolie heeft wel een geur, maar die is erg neutraal. Zeker niet storend. Je voelt het niet op je gezicht zitten, de meeste crèmes of serums voel je wel. Deze voel je helemaal niet, best vreemd. Het trekt erg snel in. Ik heb het nu een paar keer gebruikt, maar ik heb eigenlijk weinig verschil gemerkt in mijn huid.

Arganolie ga ik zeker in mijn haar blijven gebruiken, want daar vond ik het verschil zo goed!

Jullie kunnen Arganolie hier bestellen en ik heb ook nog een kortingscode voor jullie!
Gebruik de code SM2BLOG en je krijgt 20% korting.

Reacties (6)

 1. Anouk

  Ik gebruik het om mijn krullen onder controle te houden, maar die van mij ruikt wel lekker trouwens,

 2. Nadiaa

  @Caro: Ik denk dat er wel een verschil in zit, er staat bij mij ‘Cosmetische Arganolie ‘ op

 3. Caro

  Mijn moeder gebruikt hier altijd de eet versie van voor te koken, kun je die ook gebruiken in je haar?

 4. Miss Sentinelli

  Wow, ik ga dat ook eens proberen :) mijn haar pluist ook erg na het wassen :(

 5. pretty beauty land

  ik wil het nog eens een keer proberen :)

 6. Anonymous

  Ik ga het ook een sproberen

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge