Babyliss stijltang review xSunkissed

BaByliss Sublim’ Touch stijltang

Ik heb haar met een eigen wil. Mijn haar krult en heeft slagen, maar bij een aantal weersomstandigheden is het ook pluizig. Goed, ik ben dus nooit zo blij met mijn haar in zijn natuurlijke vorm, dus ik grijp graag naar een stijl- of krultang. Of allebei. Vandaag laat ik een stijltang van BaByliss aan jullie zien.
Ik vind dat een stijltang je haar toch zo min mogelijk moet beschadigen, daarom stijl ik mijn haar alleen met een tang met keramische coating. Bij BaByliss hebben ze gedacht  Diamond’s are a girls best friend… want de de nieuwe straighteners zijn voorzien van een unieke diamond keramische coating! Stijlen en zelfs krullen…
Babyliss stijltang review xSunkissed
Zolang het snel en efficiënt kan, zijn we happy. Daarnaast wensen we dat ons haar tegen hitte beschermd wordt. BaByliss biedt nu een duurzame, geavanceerde technologie die bovenstaande helemaal waar maakt. Door de 3 keer hogere ceramische intensiteit van de keramische platen is je haar voor 25% beter beschermt dan gemiddeld. Bovendien zorgt de Diamant Ceramische Coating voor een gladder en langdurig resultaat. Je kunt de temperatuur van de tang zelf instellen van 130˚C tot 200˚C.
BaByliss raadt aan om 130 – 160 ˚C te kiezen bij fijn, droog en beschadigd haar, 160 – 180˚C bij normaal en/of gekleurd haar en 180 – 200˚C voor dikker en gezond haar. De tang warmt snel op en geeft met een knipperend lampje aan als hij de gewenste temperatuur nog niet heeft bereikt.

Mijn haar is gezond, ik heb alleen iets droge puntjes dus ik besloot om te beginnen met een middelmatige temperatuur. Er zit een wieltje op het apparaat, je ziet geen temperaturen, dat vind ik jammer. Mijn haar werd alleen niet getemd bij deze temperatuur dus uiteindelijk heb ik de tang op zijn warmst ingesteld. Mijn haar werd wel stijl, maar niet zo stijl als ik met mijn eigen stijltang gewend ben. Ik voelde wel dat de platen anders over mijn haar gleden dan mijn stijltang met gewone keramische platen, al lijkt mijn stijltang een ander soort materiaal platen te hebben, misschien ligt het daaraan. Toch vond ik de platen niet beter, ze voelen gewoon anders. De afmeting van de platen is 28mm x 95mm, dat vind ik een fijn formaat.  De tang heeft een afgeronde vorm, hierdoor kun je hem ook gebruiken om juist slag aan te brengen in je steile haar.
BaByliss stijltang review xSunkissed
Wat ik wel vervelend vind is dat de uiteinden van de platen niet mooi bedekt zijn, hierdoor blijven er soms haartjes tussen zitten en die trek je dus uit je hoofd. Mijn andere stijltang heeft dat niet en dat kan ik erg waarderen. Op de foto kun je goed zien dat er ruimte tussen de plaats en het zwarte stukje zit, hier blijven haartjes tussen hangen.
Babyliss stijltang xSunkissed

Wat ik ook een pluspunt aan deze stijltang vind is dat je de tang kunt vergrendelen met een schuifje. Op deze manier blijft de tang gesloten en kun je de stijltang veiliger meenemen op reis, de kans dat hij dan ontwricht of dat je platen beschadigen is dan weg. Ook vind ik het roterende snoer heel fijn, dit heb ik bijna altijd gehad bij mijn stijltangen en is iets waar ik ook op let. Niets is vervelender dan tijdens het stijlen op je snoer moeten letten, en snoeren die niet meedraaien gaan sneller kapot.

Babyliss stijltang review xSunkissed

Je kunt deze stijltang ook op vochtig haar gebruiken, je haar moet dan handdoekdroog zijn, de tang heeft speciale gaatjes waar de stoom door weg kan. Zelf stijl ik mijn haar alleen als het droog is omdat ik persoonlijk denk dat het erg slecht is om je haar nat te stijlen. Het water wat in en op je haar zit wordt zo heet gemaakt dat het stoom wordt, ik denk dat je daar je haar mee kunt beschadigen.
Mocht je nou een beetje vergeetachtig zijn en wel eens denken ‘Had ik mijn stijltang nou uitgezet?’ No worries met deze BaByliss. Hij gaat na een tijdje automatisch uit!
Al met al ben ik niet ontzettend enthousiast over deze stijltang, maar heeft hij wel veel goede punten!

De BaByliss Sublim’ Touch Wet & Dry kost € 32,95.

Disclaimer 2014 xSunkissed

Reacties (1)

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge