Be like a flower, look at the sunny side.

Gister ben ik naar de Styling cursus van Bastiaan van Schaik geweest, ik moest om 10 uur op de B academy in Amsterdam zijn. Ik nam de dus ‘s ochtends de trein van 8.20 uur, op Amsterdam CS sprong ik in de metro en vanaf Amsterdam Bijlmer moest ik een paar minuten lopen. Ik had de hele routebeschrijving opgeschreven en vond het gelukkig ook in 1x!

Toen ik aankwam stonden er een paar meiden in de hal, ik kreeg een tasje met wat papiertjes, een pen en zuurtjes en een glas met jus d’orange.
Iedereen verzamelde zich in een soort studio, daar stonden wat tafels met allemaal lekkers, jammmm

Het was heel gezellig, ik kon niemand, maar iedereen stond lekker te kletsen met iedereen. Om half 11 kwam Bastiaan ons welkom heten en vertelde de planning van die dag, we werden in 5 groepjes verdeeld en we rouleerde tussen 5 verschillende ‘vakken’.
Fashion styling was voor ons het eerste onderdeel, ze waren bezig met een fotoshoot. De fotoshoot was voor de kleding van het voorjaar, thema Rock Baroque.
Ze vertelde van alles waar een fashion stylist op moet letten, wat ze doen en waar ze rekening mee moet houden.
Als 2de gingen wij naar Personal Shopping, ook hier werd verteld wat het allemaal inhoud en wat je moet doen, daarna gingen we zelf kijken wie een warm of koud persoon was. Hiermee word niet bedoeld of je hartelijk (warm) bent, maar qua kleuren. Dit deden we met doeken in bepaalde kleuren, bijvoorbeeld goud en zilver, goud is dus warm en zilver is koud. Daarna deden we een figuurbepaling, er zijn 6 figuren, zandloper, recht, appel, peer, hartvormig en nog 1tje die ik even vergeten ben. Ik ben een warm persoon en mijn figuur is zandloper, dat wil zeggen dat schouders en heupen even breed zijn en ik een slankere taille heb.
Daarna hadden we lunchtijd, er waren allemaal schalen met lekkere broodjes.

Na de lunch was er aan ‘Fashion Flash’, dan stond het model in de basis, een little black dress, Bastiaan maakte daar dan 2 totaal andere outfit’s van.

Na de FashionFlash gingen we naar TV &Celeb styling, hier vertelde de assistent van Danie Bles over wat hier allemaal bij komt kijken. Ze liet foto’s zien van de mensen die ze voor programma’s had gekleed, vertelde wat je ermee allemaal kon doen, waar je op let en waar je de kleding vandaan haalt. Daarna deden we een testje, er stonden 3 paspoppen met kleding, we moesten dan opschrijven bij wie deze kleding hoorde. Ik had ze alle 3 goed, het waren setjes voor Sylvie van der Vaart, Victoria Koblenko en Sophie Hilbrand.
We hadden als 4de Imago styling, √≥ok hier werd van alles verteld en daarna deden we een spel, de lerares deed een bepaald personage voor en wij moesten vertellen welk merk bij ons opkwam, en of iemand onzeker, zelfverzekerd e.d. was, of deze persoon uit een dorp of stad kwam en allemaal dat soort dingen. En hoe iemand zijn imago in de weg kan staan, denk aan een hypotheek verkoper in een dure auto, dure merk kleding en een groot horloge, dan denk je meteen ‘Mijn geld verdwijnt in zijn zak’. Hoe helpt je de hypotheek adviseur dat mensen dat niet denken?

En als laatste gingen we naar Bastiaans Corner, we mochten allemaal vragen opschrijven, die gingen in de hoge hoed, en dan ging Bastiaan ze behandelen.
Ik vond het erg leuk, leuke verhalen en ervaringen gehoord. En het is niet zo een bitch als op tv hoor haha, het is net hoe tv hem neerzet.

Het duurde tot half 4 en het was echt een hele leuke dag!

Reacties (2)

  1. Lisanne

    wow, ik wou dat ik jou was!
    superleuk!

    en ook een leuke foto, je bent een mooi meisje! :)

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge