Be the best version of yourself

Even iets totaaaal anders, geen beauty, geen nagellak, geen haarcrisis of geshopte kleding, nee… de hartstichting.

Een gezonde toekomst. Een lang leven zonder hartproblemen. Dat is de droom van de Hartstichting, met en zonder hartafwijking.
Een op de drie Nederlanders overlijdt aan een hart- of vaatziekte. De komende jaren zal het aantal patiënten nog groter worden. Men voorspelt dat er in 2020 1,3 miljoen hart- en vaatpatiënten zijn. Dat is bijna 10% van de Nederlandse bevolking.

Hart- en vaatziekten zijn ernstige ziekten. Hierdoor worden veel mensen (op den duur) invalide. Daarom vindt de Hartstichting het nodig dat de strijd tegen hart- en vaatziekten veel aandacht krijgt.

De doelen van de Hartstichting zijn:

-verminderen van hart- en vaatziekten
-geven van geld voor wetenschappelijk onderzoek
-geven van voorlichting over gezond leven
-zorgen voor verbeteringen in de zorg voor patiënten

De Hartstichting kan haar werk uitsluitend doen dankzij giften en de hulp van vrijwilligers.


En dit jaar was ik 1 van de vrijwilligers, ik was een paar weken terug aangesproken door een man in het winkelcentrum en ik heb meteen gezegt dat ik wel collecte wilde lopen in mijn buurt. Ik ben gezond en het is dan een kleine moeite om even een avond vrij te maken om met de collecte langs de deuren te gaan. Ik kreeg een straat van zo’n 140 huizen, maandag ben ik meteen gaan lopen, het was gelukkig lekker weer.

Ik vind de Hartstichting een goed doel, en het was dankbaar werk. Veel mensen bedankte mij ervoor dat ik zijn/haar donatie op kwam halen en het verbaasde veel mensen ook dat er zo een ‘jong’ iemand collecte liep.

Toen ik klaar was zat er ruim 2 kg in mijn collecte en er zat ook nog wat briefgeld in, later hoor ik nog hoeveel ik exact heb opgehaald, maar alle beetje helpen!

Reacties (2)

  1. Anonymous

    Jij bent echt goed

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge