Beautyfood, eet je mooi.

Heb je al met 100 soorten shampoo’s geprobeerd om die doffe haarbos te laten shine of ren je af en aan naar de dermatoloog om iets aan je puisten gezichtje te laten doen? Stop. Probeer het eens met eten. Beautyfood zijn ‘gewone’ voedingsmiddelen waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat zij een positieve bijdrage leveren aan de tanden, huid, haren en de nagels.

Dit zou wel eens je redding kunnen zijn, check dit lijstje eens om te zien wat jij zou kunnen proberen.

ACNE
Eet aardbeien! Aardbeiden zorgen er namelijk voor dat de enzymen die zorgen voor al die pukkels geblokkeerd worden. Je kunt ook aan de oesters gaan als fruit niet zo jouw ding is, oesters bevatten veel zink en dat werkt tegen ontstekingen, en dat is een puist eigenlijk. Een onsteking in je huid. Rode peper wil ook helpen tegen een onrustige huid, in sambal en rode peper zit veel vitamine A en dat is een infectieremmer.

MOOIE HUID
Een avocado zit vol met vitamine E, dat houd de huid soepel (en werkt ook perfect tegen veroudering van de huid) en omdat er in een avocado onverzadigde vetzuren zitten krijg je er ook nog een zachte huid van ook. Yoghurt is ook een perfect hulpmiddel, in yoghurt zit namelijk mineraal zink, en dat gaat huidproblemen tegen en de eiwitten in de yoghurt gaan het verslappen van de huid tegen.

DOF/UITVALLEND HAAR
Frambozen en veenbessen zorgen voor een nieuwe glans in je haar, maar het eten van tonijn en bonen versnellen de aanmaak van keratine in je haar. Je haar bestaat van zichzelf uit 88% keratine.

KRINGEN ONDER JE OGEN/WALLEN
De donkere kringen onder je ogen, heel vervelend. Spinazie zou de stoffen die deze kringen veroorzaken afvoeren. Kringloos? Eet als Poppeye!
Ook asperges en selderij helpen het vocht onder je ogen af te voeren.

ZWAKKE NAGELS
Echt heel vervelend als je nagels 1 voor 1 afbreken en jij machteloos moet toekijken.. Toch wil het het helpen als je wat meer van deze producten eet.
Bij niet zoveel mensen favoriet, maar toch helpen spruitjes om je nagels sterker te maken, mocht je echt geen spruitje door je keel krijgen kun je ook tuinkers of boerenkool eten. Het gaat om de vitamine B in het product, die helpt je nagel sterk te maken. Vitamine B zit ook in volkoren producten, vlees, vis en ook in eieren.

En om jullie ook iets leuks te melden, chocola eten mag!
Hoe puurder, hoe beter. Chocola bevat namelijk verschillende soorten mineralen en in chocola zit ook theobromine, dat slijmlosmakende eigenschappen heeft. In chocola zit ook cafeïne dat de vetverbranding stimuleert en de hersenen prikkelt voor meer energie. Het vervelende is alleen dat cafeïne ook een tegenwerking heeft, dat is dat het vocht afdrijft. Maargoed, evengoed moet je geen kilo’s wegwerken, want dan is het echt niet goed voor je. In melkchocolade zitten trouwens meer suikers en vetten, dus ga voor puur.


Vinden jullie dit een leuk artikel en willen jullie er meer over weten?
Dan ga ik mijn best doen om weer een artikel met beautyfood te maken.

Bron foto: weheartit

Reacties (2)

  1. Rinah

    Handig artikel, aardbei en Chocola eet ik graag dus dat komt mooi uit.

  2. Catwalk Criminal

    Leuke post, er staan heel veel dingetjes tussen die ik niet wist. En een groot deel van het eten is nog lekker ook! ♥

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge