Biologische Smoothie

Soms moeten we ook even aan de natuur denken en bewuster boodschappen doen. Voor deze smoothie ben ik naar Ekoplaza geweest, een biologische supermarkt. Hier heb ik lekker biologisch fruit gekocht voor een biologische smoothie! Gezond voor ons en goed voor de wereld!


‘Alweer een smoothie recept?’, zul je misschien denken. Maar JA. Vandaag gewoon nog een recept, smoothies kunnen altijd en ik hou ervan.

Wat heb je nodig?
– Blauwe bessen (bakje van 200 gram kost €2,49)
– Kiwi (€0,40 per stuk)
– Rode grapefruit (gaat per gewicht, de mijne koste €0,83)
– Glas water
– Een banaan (zakje van 5 kleine bananen €1,-)

In 2012 is Ekoplaza de winnaar geworden van het Duurzaamste Merk. EkoPlaza wil consumenten het mooiste en grootste aanbod biologische producten bieden, en de voordelen van biologisch produceren en consumeren op een laagdrempelige, aantrekkelijke manier onder de aandacht brengen. Zij hebben afspraken met plaatselijke boeren en telers, op deze manier kunnen zij de biologische producten ook betaalbaar houden. Biologisch fruit schijnt niet alleen beter te smaken, maar is gezonder omdat er geen chemicaliën op worden gespoten. Op deze manier is het dus ook veel minder belastend voor het milieu. Als je kiest voor seizoensproducten, zorg je er ook voor dat er energie wordt bespaart bij het transporteren uit buitenland en voor eventueel invriezen van de producten.

Maar nu terug naar de smoothie!
Als eerst spoel je de blauwe bessen even af en doe je ze in de mixer, daarna schil je de kiwi en doet deze ook in de mixer. Je kunt zelf kiezen of je een gele of groene kiwi gebruikt, ik heb een groene gebruikt. Als 3e ben ik de grapefruit gaan schillen en heb ik zoveel mogelijk wat het wit eraf gepeuterd. De grapefruit heb ik er voor de helft ingedaan tegelijk met het glas water. Als je het lekker vind kun je van te voren een glas water in de koelkast zetten, dan heb je meteen een koude frisse smoothie.
Ik had ook nog een hele rijpe banaan liggen, dus die heb ik er ook bij gedaan om het wat romiger te maken. Vandaar dat die niet op de before foto’s staat met het fruit.
Het geheel even goed laten mixen en klaar is je biologische smoothie!

De grapefruit had de meest overheersende smaak in dit geheel, omdat grapefruit niet mijn favoriete fruit is had ik maar een halve gebruikt. Mocht je het nou wel erg lekker vinden, houd je dan niet aan het recept, maar gooi hem er gewoon helemaal in!

Ik kon er 3 glazen smoothie van maken, dus dan kom je uit op €4,72 : 3 = €1,57 per glas. En dan heb je nog 4 bananen, een halve grapefruit en blauwe bessen over!

Deze smoothie staat ook op Girlscene, zie hier het artikel en nog 6 andere lekkere smoothies!

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge