Body Balance

Nee, ik heb het niet over dat armbandje wat het Nederlands Elftal tijdens het WK2010 droeg, maar over de sport Body Balance.
Bij de sportschool waar ik sport kun je dat ook beoefenen.
Ik had het wel eens gezien, maar vond het er maar saai en suf uitzien, beetje zwaaien met je armen, gekke houdingen en als laatst minuten in het donker op de grond liggen.
Daarom had wat op internet gezocht wat het allemaal was en waar het goed voor was.

Wat is Body Balance?
Body Balance is een body & mind-groepsfitnessles. Deze les maakt gebruik van het traditionele Yoga en Tai Chi. Onderdelen van Body Balance zijn gecontroleerd ademhalen, flexibiliteit, statische kracht, concentratie en meditatie.

Dus ik maandagochtend om 10 uur in de sportschool, klaar voor de les.
Niemand had schoenen aan, dus die had ik dan ook maar aan de kant gezet.
Het begon met wat zwieren en zwaaien met je armen, maar al na 10 minuten begon ik hier en daar toch wat spieren te voelen. De rare houdingen voelde ik helemaal, jeetjemina, dit viel me toch echt tegen. En jĂșist omdat alles zo traag gaat voel je het zo.
Na 3 kwartier dacht ik echt mijn arme spiertjes, en ik moet nog een kwartier..
Maar net op dat moment zei de instructeur dat hij het licht uit ging doen en dan we op de grond moesten gaan liggen. Pfieuw, dat liggen was dus helemaal niet zo suf, je had het gewoon nodig om weer te ontspannen haha!
Na wat ademhalings oefeningen en een soort ontspanningsmethode waren we klaar.
Ik voelde me helemaal losjes en ontspannen.

Body Balance is dus zeker niet voor watjes, als je het ook bij je sportschool kan volgen zou ik het zeker doen, het is apart, maar wel leuk en goed voor je!

 

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge