Header boekrecensie Jonkman

Boekrecensie – Schrijven, Kreng!

‘Nadia, je zou een boek moeten schrijven.’ Hoe vaak mensen dat wel niet tegen mij gezegd hebben.. Soms denk ik dat ook wel eens, dat ik een boek zou moeten schrijven, maar toch is dat boek er niet. Nog niet? Gelukkig zijn er anderen die het wel doen, want naast dat ik graag schrijf lees ik ook heel graag. Nu heb ik een boek gelezen over schrijven! Schrijven, Kreng!

Schrijven, Kreng! is een boek van een van mijn favoriete schrijvers. Een boek van Lisette Jonkman moet gelezen worden, want ik heb ze tenslotte, tot nu toe, allemaal met plezier uitgelezen. Boeken waar je in verdwijnt, alles beleeft en meeleeft met de personages. Schrijven, Kreng! is wel een ander boek dan de voorgaande boeken (o.a. van Verkikkerd en Glazuur).

xSunkissed schrijven kreng recensie

Dit boek is namelijk een schrijfgids met allemaal punten waar je aan moet denken en over na moet denken bij het schrijven van een boek. Zo leert ze je dat je eerst de personages moet verzinnen en dat je ze echt moet maken, je legt een dossier aan met hoe je personage eruit ziet, wat zijn of haar karakter is, de hobby’s, ziektes, afkomst en gewoontes. Goed, alles wat je van een echt persoon kunt weten, dat moet je ook weten over je hoofdpersonages.
Ook legt ze het verschil uit tussen een aantal schrijfstijlen, waarschuwt ze je voor stopwoordjes en info dumps. (Info dumps? Wat dat zijn moet je maar in het boek lezen wink wink)

xSunkissed lisette jonkman

Ik vind het boek heel spontaan geschreven, net of je met Lisette herself aan het babbelen bent. Alleen net niet echt, want jij zit met een boek op de bank en Lisette has no clue about you.
De vormgeving van het boek is ook erg leuk! Wat doodles, aantekeningen en Instagram foto’s tussendoor sieren de pagina’s.

boekrecensie xSunkissed jonkman

Mijn boek was een beetje bijzonder, want dat was een misdruk. Maar omdat ik al vast zat in het boek heb ik hem dus alsnog uitgelezen,. Van achter naar voren en van rechts naar links. Zo leuk was hij dus, dat ik dat helemaal deed. Want eerlijk, het leest echt vervelend hahaha.

Schrijven kreng  xSunkissed

Schrijven, Kreng! van Lisette Jonkman is ongeveer € 15,-. Ik vind het een aanrader, net als de andere boeken van miss Jonkman.

Psssst, aanrader voor Sinterklaas- of kerst verlanglijstjes.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge