Carmen true curls review xSunkissed

Mooie krullen met Carmen True Curls?

Ik denk dat veel meiden het probleem wel kennen, je staat je haar te krullen en een paar uur later is er niets meer van te zien. Later hoorde ik verhalen dat een krultang die geen ‘tang’ was veel beter werkte, dat je dus alleen een ‘staaf’ hebt waar je je haar omheen wikkelt. Ik had hier nog geen ervaring mee, maar ik ontving de Carmen TrueCurls en heb hem natuurlijk getest. Vandaag vertel ik jullie mijn ervaring met deze haartool!

De krultang komt in een doos samen met een hitte bestendige hoes. Het snoer is draaibaar wat ik zelf altijd erg handig vind. Op het handvat vind je een schermpje waar je informatie kunt aflezen over de warmte, of hij vergrendelt is en of hij al klaar voor gebruik is. De staaf is niet overal dezelfde dikte, daarom krijgt je krul een natuurlijke look. Mensen die van zichzelf krullen hebben, hebben ook geen krullen die overal dezelfde diameter hebben. De staaf loopt van 13mm tot 25mm. De temperatuur is ook zelf te regelen, heb je dun haar kun je een mindere hitte gebruiken. Heb je heel dik haar kun je meer hitte gebruiken. De temperatuur is te verstellen door middel van een + en – knopje en je kunt kiezen voor 120 graden tot en met 200 graden. Als je de tang aandoet is hij in 40 seconden opgewarmd en hij staat standaard op 160 graden, dat is de temperatuur die ik zelf ook heb gebruikt. De krultang is keramisch gecoat voor zachte, glanzende krullen.

Carmen True curl review xSunkissed

Carmen True curl review xSunkissed

Zelf had ik het wel fijn gevonden als er zo een hittebestendig handschoentje bij zat, het is toch wel even opletten als je je haar er omheen wikkelt en vast moet houden. Het einde van de staaf is niet verhit, maar alsnog vind ik dat niet zo prettig om hem daar vast te pakken.

Carmen True curl review xSunkissed

Als je nooit eerder een krultang als deze hebt gebruikt is het handig om de tang even uit te proberen zonder dat hij aan staat. Dan kun je even de techniek uitproberen zonder dat je meteen je vingers brandt!

Ik had mijn haar de dag ervoor stijl gemaakt, maar had de dag dat ik hem uitprobeerde zin in wat losse krullen. Ik heb mijn haar in tweeën verdeelt en steeds een lok om de krultang gewikkeld, toen ik klaar was en de lokken waren afgekoeld heb ik mijn handen er een beetje doorheen gehaald en er een haarlak in gedaan. Het effect vond ik erg mooi!

Carmen true curls Nadia
En jullie hadden mijn krullen stiekem al voorbij zien komen op mijn paashaas selfie op Instagram hihi;

Paashaas selfie

Helaas, zoals ik al gewend ben, zat er na een uurtje of 4/5 alleen nog een beetje slag in. Ook wel mooi, maar toch waren de losse krullen mooier. Gelukkig ben je met deze krultang niet super lang bezig, dus het is niet zo zonde van de moeite. Als je krullen niet de hele dag perfect hoeven te blijven zitten is dit een prima krultang.

Wat ook nog een pluspuntje is; vergeet je hem na gebruik uit te zetten? No worries, na een uur gaat hij uit zichzelf uit. En nog iets, je kunt hem wereldwijd gebruiken omdat hij dual voltage heeft, dat wil zeggen dat hij op een stroomnet van 230V werkt, maar ook op het stroomnet van 110V.

De Carmen True Curls kost € 29,99 en dat vind ik een mooie prijs voor deze haartool.

Disclaimer 2014 xSunkissed

Reacties (1)

  1. Joika

    Leuke review! x
    Joika recently posted…Essence long lasting nude

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge