Catrice ombre topcoat xSunkissed

Catrice Ombre effect topcoat

Ombre nagels vind ik erg leuk, maar je hebt niet altijd 5 tinten van een kleur tot je beschikking om een ombre nagellak te maken. Catrice vond dat ze daar iets op moesten verzinnen en kwamen met Ombre topcoat. Werkt dit? Ben ik tevreden?

In de winkel was ik enthousiast over het concept, de lak kun je op alle lichte kleuren gebruiken. Dit potje nagellak kan dus alles ombre maken zolang je de lichte nagellak kleur maar hebt. Ik nam het potje Catrice Ombre topcoat enthousiast mee, klaar om mijn ervaringen met jullie te delen!

Catrice ombre review xSunkissed

Essence 106 free hugs xSunkissed

Ik lakte mijn nagels licht roze van Essence, #106 Free Hugs. De topcoat is heel waterig en lijkt een beetje een doorzichtige, donkerrode vloeistof. Ook het kwastje was een beetje stekelig, de haartjes waren niet gelijk. Dit kan ook dat ik net een mislukt kwastje had en dat ze het niet allemaal hebben natuurlijk. Toen mijn nagels droog waren volgde ik de stappen die op de verpakking staan; Geen ombre topcoat op je duim en wijsvinger, 1 laagje op je middelvinger, 2 laagjes op je ringvinger en 3 laagjes op je pink. En dit was het resultaat:
Catrice Ombre review xSunkissed
Vrij matig dus, je moet wel heel goed kijken om verschil te zien. Hier was ik dus teleurgesteld in.
Daarna besloot ik op op de middelvinger 1 laagje extra te lakken, op de ringvinger 2 laagjes extra en op de pink 3 laagjes extra. Dan scheelde de vingers 2 laagjes van elkaar en hoopte ik om meer zichtbaar ombre effect te hebben. Ik vond het effect zelfs iets wat streperig. De ombre topcoat droogt op zich wel snel, dus dat is een voordeel.
Catrice Ombre topcoat review xSunkissed
En dat deed het, het verschil tussen de nagels onderling is niet echt goed te zien, maar als je kijkt naar de pink en de wijsvinger zie je het duidelijk. Maar inmiddels zitten er wel veel laagjes op = veel droogtijd = erg lang bezig voor subtiel effect.

Duim = 1 laagje basecoat + 2 laagjes roze + doorzichtige topcoat = 4
Wijsvinger = 1 laagje basecoat + 2 laagjes roze + doorzichtige topcoat = 4
Middelvinger = 1 laagje basecoat + 2 laagjes roze + 3 laagjes ombre = 6
Ringvinger = 1 laagje basecoat + 2 laagjes roze + 5 laagjes ombre = 8
Pink = 1 laagje basecoat + 2 laagjes roze + 7 laagjes ombre = 10
32 laagjes.. Nee dat is mij echt veel te veel moeite voor dit subtiele effect.
Ik vind het jammer, want het idee was zo goed!

Mocht je denken, nou ik vind het wel mooi, de Catrice Ombre topcoat kost € 2,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Reacties (10)

 1. Evelien

  Ik skip hem, vind hem niet zo heel mooi!

 2. Benay Vaneese

  Ziet er leuk uit, maar om zoveel laagjes op te doen om het ombre effect te krijgen is gewoon not done.
  Benay Vaneese recently posted…Mini shoplog Sephora

 3. Jasmine

  Het idee is leuk, stond er zelf ook nog mee in de handen maar ik had al zo’n energie vereisende afloop verwacht. Het kwastje klinkt helemaal niet fijn, misschien kun je er eentje van een andere Catrice lak op schroeven.
  Jasmine recently posted…Shoplog DM, Douglas, Müller, e.a.

  1. Nadiaa

   Ik vind het teveel moeite dus zal hem niet meer gebruiken, maar anders was het een slim idee geweest.
   Nadiaa recently posted…Catrice Ombre effect topcoat

 4. Mariëlle

  Neeeh niet echt geweldig, jammer joh, was wel een leuk idee geweest!
  Mariëlle recently posted…Shoplog Miss Etam & Promiss

 5. Kelly

  Jammer dat hij zo ontzettend tegenvalt. Ik heb er tot nu toe nog niets positiefs over gelezen.

  1. Nadiaa

   Ja, ik vind het ook jammer, het idee leek zo goed!

 6. Manon

  Ik vind het resultaat een beetje tegenvallen, jammer!

 7. irene

  Ik vind het wel mooi hoor! liefs irene

  irene recently posted…Madebyirenelouise: MainGrounds Sessions YouTube Concert #8

 8. Ellen

  Jammer dat je zoveel laagjes moet aanbrengen voor je iets van effect ziet.
  Ellen recently posted…Clinique 3-stappen huidverzorgingssysteem

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge