Clean Your Face

Ik ga noooit slapen met make-up, echt nooit. Ook niet als ik super moe ben en als ik er écht geen zin in heb, het gaat er altijd af.
Het is namelijk super slecht voor je huid en wimpers als je make-up erop laat zitten.
Je huid heeft tijd nodig om zich te herstellen en om te ‘ademen’, en met een laag foundation gaat dat niet lukken. Hierdoor krijg je onder andere puistjes.
Als je je mascara er niet afhaalt gaan je wimpers op een gegeven moment afbreken of uitvallen, en we willen natuurlijk mooie volle wimpers, dus dit moet je zeker niet doen!

Als ik ga slapen, haal ik eerst mijn mascara weg met Herbamedicus Aloe Vera Balsam.
Ik doe gewoon een beetje op mijn vinger en wrijf zachtjes over mijn oog, daarna haal ik het er met een doekje of een watje af.
Dit is niet speciaal ervoor gemaakt, maar omdat het zo vet is haalt het mijn waterproof mascara zonder moeite weg. Ik houd niet van demake-up producten waarbij je onwijs moet wrijven, want de huid rond je oog is erg dun.
Je kunt dit kopen in de natuurwinkel en bij de Action, kost iets van 2,50 en je doet er heel lang mee.


Daarna doe ik Nivea Visage Stay Clear op een watje en maak ik mijn hele gezicht schoon, dit haalt meteen de restjes Aloe Vera Balsam en foundation weg.
De alcoholvrije tonic verwijdert talg en vuil, zonder de huid uit te drogen. En de natuurlijke balans van de huid wordt behouden.
Verder voorkomt het puistjes, mee-eters en zuivert en verfrist het de huid.
Je kunt hem kopen bij de Etos, DA, kruidvat en dat soort winkels, hij kost rond de 6,50.

Als ik daarmee klaar ben smeer ik mijn gezicht in met Nivea Young Control Shine, niet dat ik last heb van een glimmend gezicht, maar nadat ik deze een keertje had uitgeprobeerd beviel hij gewoon goed.
De créme trekt snel in, ruikt erg lekker en hij bevat oceaan mineralen. En als extra, wat ook erg goed is, bevat hij UVA/UVB filters. Deze beschermen je huid tegen de schadelijk stralen van de zon.
Deze kun je kopen bij verschillende winkels, oa Etos. Hij kost rond de 7,50

Als laatste smeer ik een laagje Vaseline op mijn lippen, dat ik hoef ik verder vast niet uit te leggen want iedereen kent dat!

Ik gebruik de bovenstaande producten echt al een paar jaar, en het bevalt mij allemaal erg goed. Ik heb ook nooit veel last van puistjes of een droge huid. Het kan natuurlijk dat ik een goeie huid heb, maar toch vind ik het fijn om mijn huid goed te verzorgen.

Halen jullie je make-up altijd af? En heb je een vast ‘avondritueel’?

Reacties (1)

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge