Dagelijkse calorie verbranding

Er zijn een heleboel dingen die wij (bijna) dagelijks doen waarmee je calorieën verbrand. Het zijn misschien niet echt veel calorieën, maar ik vond het toch leuk om ze even met jullie te delen.

Begin je de dag met een douche van een kwartiertje? Daarmee verbrand je zo’n 35 calorieën. Na het douchen kleed je je aan, dan verbrand je er 29. Als je vervolgens 5 minuutjes je haar gaat stijlen ben je er nog eens 15 kwijt.
Dan hups je naar beneden voor 15 calorietjes en ga je een ontbijtje maken, 12 calorieën, en opeten, ja het klinkt wat vaag, maar daarmee verbrand je nog eens 18 calorieën.

Helemaal klaar voor de dag stap je op je fiets en fiets je 10 minuten naar school, werk of het station. In die 10 minuten verbrand je 88 calorieën. Op school/je werk heb je een lachbui met een vriendin/collega. In die lachbui verbrand je even 50 calorieën.
Ajs je weer thuis komt zie je dat je hond wel erg verhaart, als je dan even door het huis gaat met de stofzuiger verbrand je ook weer calorieën, namelijk 60 stuks.

In de avond heb je een feestje, dus je gaat lekker dansend de avond door. Op zo’n avond, mits je niet aan de cocktails en dergelijke gaat,verbrand je dansend 250 calorieën per uur.

Bij elkaar opgeteld verbrand je er dus al een stuk of 557 die je gewoon voor niets kwijt bent!

Niet dat ik jullie wil laten afvallen hoor, maar ik vond het wel grappig. Het is natuurlijk logisch als je 10 minuten fiets, dat je calorieën verbrand. Alleen haar stijlen e.d. had ik niet over nagedacht.

Bron beeld: Weheartit

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge