Day at Work

Wat je van te voren moet weten; in de winkel waar ik werk verkopen ze schoenen en die liggen in manden, verpakt in een afsluitbare zak. De meeste mensen trekken de schoenen hieruit om ze te passen en smijten ze terug of kopen ze, zonder die zak. Die zakken liggen dan tussen de overige schoenen in de mand.

‘Goedemiddag meneer!’ ‘Hallo mevrouw, ik hoef alleen dit pakje boter en deze tomaten maar’ ‘Oke, dat is goed hoor.’ ‘Ja, maar weetu, in deze tas heb ik deze zakken, ja want die liggen allemaal los in die bak bij die schoenen hoor’ ‘Dat is goed hoor, meneer’

— Hier had het gesprek af kunnen zijn, maar nee…–

’Ja, ik neem ze maar mee, want weetu, die zijn echt heel handig en die liggen daar gewoon’ ‘Ja dat is goed.’ ‘Ja, maar weetu, die zakken zijn echt heel handig voor mijn schoenen, die passen er precies in’ ‘Ja dat klopt, er horen ook schoenen in.’ ‘Ja maar weetu, die liggen daar, dus dan neem ik ze wel graag mee, dus ik stop ze in mijn tas en ik neem ze dan mee, maar ik denk ik zeg het wel even, niet dat u strakkies denkt dat ik ze zomaar meeneem’ ‘Oke’ ‘Jaaaa, maar weetu, ik doe dan al mijn schoenen erin, want je kan ze mooi afsluiten en stel dat er water valt, beschermen ze daar ook erg goed tegen weetu, ze zijn natuurlijk van plastic’ ‘Ja klopt.’ ‘Maar ik heb dus een vriend in Amerika weetu, en die had ze schoene aan gedaan en toen werd hij dus gebeten, door zo een spin, zo’n grote weetu, van die giftige’ ‘Jeetje..’ ‘Ja en kijk, dus ik doe me schoenen in die zak, want hij moet dus steeds die stofzuiger in ze schoene doen weetu, stel dat er 1 in zit, je doet niet effe je hand in die schoen om te voelen, en zo’n beet is dodelijk weetu’ ‘Ja dat weet ik, slim van u hoor’
‘Ja maar weetu wat het is, u denkt zeker wel van die spinne hebben we hier niet, maar het klimaat veranderd weetu, dus die spinnen komme ook deze kant op heur! Ja dus ik neem het zekere voor ut onzekere en ik wil niet gebeten worden, ik bedoel, ik doe me schoene gewoon in die zakke en dan hoef ik ook niet tellekes die stofzuiger dr bij te pakken, want weetu, mijn schoenen staan boven en de stofzuiger benede’ ‘Oh jeetje, maar meneer ik ga nu echt even verder hoor’ ‘Ja , maar ik neem ze dus mee he, voor me schoenen, tegen die spinne, dat is dus nu wel goed he, nou fijne avond meissie’ ‘Doeg meneer.’

Reacties (1)

  1. Peggy Timmermans Visagie

    Grappig! Sommige mensen hebben gewoon nood aan sociaal contact :)

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge