DIY – Customized denim blouse

Bij het afgelopen C&A event ‘Denim on the Move’ kreeg ik de mogelijkheid om een denim blouse te customizen. Uiteindelijk heb ik er 2 gemaakt, 1 minder opvallende en 1 eyecatcher. Kijk mee wat ik ervan gemaakt heb!

De basis was de blouse van Clockhouse, het huismerk van C&A. Eerst had ik de simpelere gemaakt, hiervoor had ik alleen een paar studs gebruikt.
Blouse 1 – Wat heb je nodig:
– denim blouse
– 8 gouden studs in de vorm van driehoeken
– 7 vierkanten studs (3 van de ene kleur en 4 van de andere kleur)

In de hoekjes van de kraag heb ik 4 gouden driehoekjes gedrukt. Op de rand van het borstzakje heb ik gouden en zilveren vierkanten studs geplaatst, steeds om en om. Net een beetje anders dan normaal.

Blouse 2 – Wat heb je nodig:
– denim blouse
– 2 bosjes spijkerstofrepen, deze kun je knippen van een oude broek
– Naaimachine of sterke naald en draad

Later zag ik dat Maja van studio8181 iets cools aan het doen was en ik besloot dat ik dat ook wilde. Het werd dan een flinke eyecatcher blouse en dat vond ik ook wel leuk.

Stap 1: Zorg voor een bosje spijkerstof repen.

Stap 2: Je begint door de bosjes repen een beetje kriskras aan elkaar vast te maken. Probeer de bosjes wel een beetje dezelfde omvang te laten hebben.

Stap 3: Daarna naai je de bosjes vast op de blouse. Je kunt dit gewoon in het wildeweg doen, want het zou vreemd zijn als er opeens nette steken op je drukke warboel staan. Ga net zo lang door tot je vind dat het geheel goed vast zit en alles naar wens is.

Ik twijfelde of ik de mouwen af zou knippen, zodat het een gilletje werd. Maar ik heb besloten de mouwen er nog even aan te laten, ik kan ze er altijd nog afknippen.

Welke vind jij het leukste?

Klik hier voor het artikel van het event zelf, foto impressie & twee filmpjes!

Reacties (1)

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge