DIY Lounge pallet xSunkissed

DIY Lounge pallet

Nu ik in een bovenwoning woon heb ik alleen een balkon tot mijn beschikking. In mijn balkonkast/schuurtje heb ik tuinstoelen staan die ik bijna nooit buiten zet, ondanks dat mijn balkon de hele dag vol in de zon zit! Ik deed dus niet zoveel op mijn balkon behalve samen met mijn hond op haar kleedje zitten. Op de grond dus. Daar ging ik verandering in brengen!


In mijn hoofd had ik het plan al af, ik moest het alleen nog even in het echt doen. Een oproepje op Facebook voor pallets kon er snel weer af, ik had het geluk dat mijn oom er nog een stapeltje had liggen dus ik kon er gerust twee komen halen. Zo gezegd, zo gedaan. Thuis meteen in de schuur geschuurd, alleen helemaal zacht worden ze niet, daar is het het hout ook niet echt voor denk ik. Vervolgens heb ik ze voorzien van twee lagen witte verf voor de perfecte dekking.

DIY Pallet lounge xSunkissed

Even mijn buurjongen gevraagd om te helpen sjouwen, mijn schuur is namelijk gewoon beneden, maar naar mijn voordeur zijn het 4 trapjes. Op het balkon heb ik sommige plekjes nog voorzien van een extra laagjes verf, ook om te zorgen dat de pallets zo lang mogelijk mooi blijven.

Ik heb een pallet die meer ‘dicht’ is aan de bovenkant, dit werd dus ook de bovenste pallet. Van de Action had ik stoere, grote bokwielen die ik op de hoeken van de onderste pallet heb vastgezet. Eerst een gaatje voorboren en daarna met de hand grote schroeven erin gedraaid. Ook hier had ik weer even hulp van mijn vader nodig, want ondanks de voorgeboorde gaatjes kreeg ik de schroeven net niet zo strak als dat ik ze wilde.

DIY Pallet lounge xSunkissed

Bovenste pallet op de onderste vastgeschroefd en de loungepallet was klaar! Ik heb er twee stoelkussens op en daaroverheen een roze kleed. Sinds ik mijn loungepallet af heb, heb ik al heel wat uren er op doorgebracht. En de hond ook, die vind het heerlijk om er op te liggen en stiekem naar binnen te gluren vanaf buiten.

Omdat er wielen onder zitten kan ik mijn loungepallet verrijden, dat is op mijn balkon wel handig aangezien ik hem tegen mijn balkonkast zet als ik ergens tegenaan wil zitten met mijn rug. Maar deze kast moet ook open als ik alle kussens etc pak of moet opbergen. De wielen maken het ook een stoer geheel. En mocht ik eens visite hebben die op het balkon wil zitten kan ik de loungepallet op zijn kant zetten en de tuinstoelen tevoorschijn halen.

DIY Pallet lounge xSunkissed

Ik ben super blij met mijn loungepallet, als extra’s heb ik een glazen pot met geurkaarsjes in citroen. Dit zodat ik in de avond ook lekker buiten kan zitten zonder een invasie aan muggen, en omdat kaarsjes altijd zo gezellig zijn! Een andere extra is een wit doek wat een beetje zorgt voor een knus tentje, deze had ik opgehangen omdat de zon toen wel erg fel was!

Heb jij wel eens iets van pallets gemaakt?

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge