DIY Memory jar xSunkissed

DIY – Memory Jar

Een nieuw jaar is toch altijd een beetje een nieuw begin. Een moment om aan nieuwe dingen te beginnen zoals sporten, of om juist te stoppen met dingen zoals roken. Vandaag heb ik een leuke en simpele DIY voor jullie.

Wat heb je nodig?
– Een glazen pot
– Papier en een pen
– Washitape/plakband of lijm
– Optioneel: Glitters, lintjes, verf en stempels

DIY memory jar xSunkissed

Ik gebruikte gewoon een lege pot van de Pindakaas. De pot heb ik ontdaan van het etiket en helemaal schoongemaakt. Daarna heb ik de deksel van de pot wit gespoten, hij was donkerbruin en dan vind ik niet zo mooi. Ook was ik bang dat het bruin door het witte lint zou schijnen wat ik om de rand wilde doen. Omdat er op de deksel in reliëfletters ‘Helaes Pindakaas‘ stond heb ik een kartonnetje geknipt op de maat van de deksel en deze met zilveren glitters bestrooid. Je kunt de deksel natuurlijk ook in een andere kleur spuiten, versieren met glitters of washitape. Net wat jij leuk vindt!

Glitters xSunkissed

diy Memory jar xSunkissed

Daarna maak je een briefje waarop je ‘Memory Jar 2015‘ zet, dit kun je doen met de hand, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het te stempelen of te printen. Ik heb gekozen om de tekst te printen in een leuk lettertype. Dit briefje plak je op een zijkant van het glas. Ik deed dit met washitape en een stofplakband, maar je kunt het er ook gewoon op plakken met lijm. Of je schrijft het met een watervaste stift rechtstreeks op het glas!
Ik vond het leuk om er nog een kleine quote op te plakken die te maken heeft met memories. Dit deed ik gewoon met normaal plakband.

‘Cherish the value of a moment before is becomes a memory’

diy Memory jar xSunkissed
Zoals je al ziet ben je heel vrij in wat je kunt doen, je kunt het zo simpel of uitgebreid doen als jij wilt. Je kunt de Memory Jar zelfs helemaal verven als je hem niet doorzichtig wilt hebben, of met lintjes bekleden. De mogelijkheden zijn eindeloos!

DIY Memory Jar xSunkissed

En dan kun je beginnen! Knip kleine briefjes waar je je ‘memories‘ op schrijft.  Het hoeven niet alleen grote dingen te zijn zoals ‘Diploma gehaald op 3 juli 2015‘, maar gewoon alle dingen waar je een blij gevoel van kreeg.

– Een onverwacht cadeautje
– Een leuk voorval met je beste vriendin
– Iets waar je dankbaar voor bent
– Een doel wat je hebt behaald
– Een grote gebeurtenis
– Dagelijkse dingen die je blij maken

diy Memory jar xSunkissed

Zet de Memory Jar ergens in je kamer in het zicht, zodat je niet vergeet je memories op te schrijven en in de pot te doen, je kunt er ook nog bioscoopkaartjes of andere kleine aandenken in stoppen. En dan over 12 maanden kun je de pot openen en alle briefjes uitvouwen om te zien wat voor leuke dingen je ook alweer hebt gedaan en meegemaakt dit jaar! Soms lijken dingen namelijk veel langer terug, of ze worden een beetje vergeten. Op deze manier heb je een leuke manier om alles weer even te herinneren!

Gaan jullie in 2015 een Memory Jar maken? En hebben jullie dat al eens eerder gedaan?

Reacties (14)

 1. Evelien

  Aaah, hij is geweldig leuk geworden!! Die glitters bovenop, LOVE it <3

 2. Stephanie

  Wat een onwijs leuke memory jar is het zo geworden :) heel vrolijk!
  Stephanie recently posted…Yes! Mijn eerste tatoeage + de betekenis

  1. Nadia

   Dankjewel! Ik vind hem zelf ook leuk hihi

 3. Sytse Monsma

  Kanonnen! Maar dit is leuk! Ik zat al een tijdje te zoeken naar een soortgelijk idee. Ik maak nu vaak notities op m’n iPhone maar dit is veel leuker! Ik ga dit weekend aan de slag. Tof! Thanks!

  1. Nadia

   Thanks! Bedankt voor je leuke reactie en succes met het maken van de Jar =) Dat er maar veel briefjes in mogen zitten aan het eind van dit jaar haha
   Nadia recently posted…MUA Elysium Palette

 4. Talitha

  Heel erg leuk echt kei goed idee! Ga ik doen, hopelijk vergeet ik het niet bij te houden (;
  Talitha recently posted…5 redenen waarom ik gezond eet en sport

  1. Nadia

   Ja ik ook, daarom heb ik hem in het zicht gezet in mijn slaapkamer.
   Nadia recently posted…DIY – Memory Jar

 5. Manon

  Ik wil ook graag een memory jar maken!
  Manon recently posted…Mineral Care Mud & Mineral Haarverzorginsproducten

 6. Stella

  Ahh dit is echt zo leuk! Ook als cadeautje aan iemand trouwens, ik heb laatst een gemaakt voor een vriendinnetje met herinneringen die ik had van ons als vriendinnen :) De glitterdeksel vind ik erg mooi erbij!
  Stella recently posted…New Hobby; Loom Knitting

  1. Nadia

   Dat is inderdaad ook heel leuk! Dat heb ik eens gedaan in een boekje.
   Nadia recently posted…DIY – Memory Jar

 7. Hillene

  Leuk, ik heb ook een memory jar gemaakt, ben nu al benieuwd wat er aan het eind van het jaar in gaat zitten (:
  Hillene recently posted…DIY Memory Jar

  1. Nadia

   Leuk zeg!
   Nadia recently posted…DIY – Memory Jar

 8. Lotje

  Superleuk! Hij is ook echt mooi geworden! X
  Lotje recently posted…WINACTIE: Beautypakket met oa MUA, Catrice & Hema!

  1. Nadia

   Dankjewel!
   Nadia recently posted…DIY – Memory Jar

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge