DIY – Nepwond

Overal verschijnen bloederige vingers, rotte tanden en lijkbleke spookgezichten. Het is alweer Halloween. Tijdens mijn opleiding heb ik ook geleerd om nepwonden en dergelijke te maken. Jullie hebben natuurlijk geen professionele spullen en aangezien je niet voor eenmalig een wondje te maken alles gaat aanschaffen, heb ik een beetje huis-tuin-en-keuken spullen gebruikt.

Wat heb je nodig?
-Watjes of wattenschijfjes
-Schmink in rood, bruin en zwart
-Een sponsje
-Een kwastje
-Water
-Nepwimper lijm (niet verplicht)

Dit is het schmink setje wat ik gebruikt heb, het kan dus echt heel simpel. Mijn wond is alleen gemaakt met de donkerrood, rood en het zwarte schmink potloodje.

Ik heb er een how-to filmpje van proberen te maken, deze is zonder geluid, en aangezien ik geen bewerkingsprogramma heb voor filmpjes, leg ik hier even uit hoe je het moet doen.

Om te beginnen maak je het sponsje een beetje nat en doe je de rode verf op de plaats waar de wond komt. Ik heb gekozen voor de binnenkant van mijn arm.
Dan pluis je wat van je watje af, zorg dat je alleen de pluisjes hebt. Als je een wattenschijfje gebruikt moet je deze even uit elkaar trekken voor de pluisjes.
Deze kun je op de plek met rode verf leggen, de watjes worden verschrompelde stukken huid. Met water zorg je dat ze bij elkaar komen en aan de huid plakken, hiervoor kun je ook de latex lijm die je bij nepwimpers krijgt gebruiken. Ik wilde dat ook, maar mijn tube was denk ik ingedroogd, dus er kwam niks meer uit..

Als je de wattenpluisjes op een leuke plek hebt zitten en ze mooi overgaan in huid, dan pak je een donkerrode of bruine verf en zorg je dat er wat kleur verschil in de wond komt. Ik wilde dat de wond een beetje viezig eruit zou zien, dus heb met een zwart schmink potloodje wat gekrast aan de zijkant, daarna heb ik met een kwastje alles door elkaar geblend. Rond de wond is de huid een beetje geïrriteerd, dus daar heb ik met rode en donkerrode verf de huid wat gekleurd, met mijn vinger heb ik alles een beetje vervaagd.

De extra’s die je kunt doen is een veiligheidsspeld door de watjes prikken, of doorzichtige lipgloss over de wond smeren alsof er wondvocht op ligt. Je kunt er zelf vast wel wat bij bedenken. Be creative!

Ik heb dit in een paar minuutjes gemaakt, later vond ik het leuk om nog een plek op mijn pols erbij te maken. Dit was ik ook aan het filmen, maar halverwege was mijn batterij op.. dus geen filmpje hiervan. De polsplek is op dezelfde manier gemaakt, alleen heb ik onder de watjes zwart gekleurd. Zo lijkt de huid van de wond wat blauwer.

Ik had de bovenstaande foto op mijn Facebook gezet met de tekst; Tip: ga nooit met je arm tegen een hete scooter uitlaat..

En ik kreeg allemaal geschrokken reacties, smsjes en pings. Haha, iedereen was er ingetrapt!

Voor degene die dit gaan proberen, ik zou het leuk vinden als jullie mij het eindresultaat mailde! Mailen kan naar x.sunkissed@hotmail.com

Reacties (2)

  1. beautyforgirls

    Heel gaaf gedaan hoor! Echt creapy. Ik ga je trouwens meteen even volgen via bloglovin┬┤en GFC. Bedankt voor je reactie! Je hebt een leuke blog. Liefs, xxxx

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge