DIY header xSunkissed

DIY – Sfeervolle waxinelichthouder

De laatste tijd vind ik het gewoon weer leuk om lekker wat te DIY‘en. Gister waren ze de bomen hier in de buurt aan het snoeien en toen kreeg ik een idee. Niet moeilijk om te maken en het kost je ook nog een niets! Vandaag laat ik zien hoe je een sfeervolle waxinelichthouder kunt maken voor de donkere dagen!

Natuurlijk als eerste, de benodigdheden.

DIY kaarsenhouder benodigdheden

Ze hebben van het weekend hier de bomen gesnoeid, dus van die takken heb ik de mooie stukken geknipt. Thuis had ik de beschadigde stukjes gewoon weggeknipt. Ik koos voor wat dikkere en wat dunnere, leuk voor de afwisseling. En ik gebruik een Pindakaas pot, maar je kunt natuurlijk elke glazen pot gebruiken die je wilt.

DIY kaarsenhouder xSunkissed

Om het etiket gemakkelijk van de pot te halen, peuter ik eerst wat makkelijk losgaat er af. Daarna hou je witte delen van de sticker en de plakresten over, die smeer ik in met afwasmiddel en zet de pot daarna in heet water. Na een paar minuutjes kun je de resten van de sticker er gemakkelijk af wassen.
Vervolgens neem ik 1 van de takken en knip die in stukken ter grootte van de pot. Niet allemaal precies even lang.

xSunkissed DIY kaarsenhouder

Vervolgens begin je gewoon met de takjes rondom het glas te plakken. Ik deed aan het begin lijm op de takken, maar later plakte ik er soms wat tussen om de lege ruimtes op te vullen. Dan deed ik wat lijm op de takken die er al op zaten. Doordat ik een lijmpistool heb gebruikt blijven de takken goed vast zitten.

DIY xSunkissed kaars

 

Op de ‘Wat heb je nodig?‘-foto zagen jullie dit touw en een lint liggen. Ik keek wat ik leuker vond staan en koos toch voor dit touwtje. Ik wikkelde hem er 3x omheen en legde er toen een strakke knoop ik. Vervolgens maakte ik daar een strikje in. Op het kaartje stempelde ik ”Fijne dagen” en tekende er een kerstboompje bij. Dat hoeft natuurlijk niet, maar ik bedacht me dat ik het wel leuk vind voor de kerst, bijvoorbeeld als cadeautje.

Vervolgens doe je er een kaarsje in, ik koos voor een grotere variant van een waxine lichtje. Door de houtjes vind ik dit echt gezellig voor de winter en de kerst!

DIY resultaat xSunkissed

Als het wat donkerder wordt piep het licht van het kaarsje door de takjes heen, mijn vader vond het wel een beetje het idee van een haardvuurtje hebben!

Ik vind het resultaat super leuk, wat vinden jullie ervan?

Reacties (6)

 1. Evelien

  Ah dit is zo leuk bedacht! En ook niet heel moeilijk, dus zelfs ik kan het denk ik, haha
  Evelien recently posted…25x leuke kersttruien

  1. Nadia

   Dankjewel! En dat gaat je helemaal lukken hoor

 2. Mariska

  Dat ziet er echt leuk uit, ik zou zoiets niet kunnen bedenken. Zo zie je maar dat potjes bewaren ook altijd een goed idee is :)

  1. Nadia

   Het blijft bij ons altijd eventjes staan en dan brengen we het in 1x naar een glasbak. Dankjewel
   Nadia recently posted…DIY – Sfeervolle waxinelichthouder

 3. Manon

  Oh dit ziet er heel erg leuk uit!
  Manon recently posted…Lush Ocean Salt Gezichts- & BodyScrub

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge