DIY washitape agenda xSunkissed

DIY – Washitape agenda

Huh? Alweer een Do it Yourself met washitape? Ja, want ik vond deze DIY zo leuk geworden dat ik gewoon niet wilde wachten met delen hahaa. Dus vandaag een uitleg hoe je super goedkoop een hele leuke, originele agenda maakt!


Ik gebruik een agenda die ik voor € 2,50 kocht bij de Hema. Hij is er ook een maatje groter voor € 3,50.  Note: niet in elke filiaal zijn ze zo goedkoop. De Hema in mijn eigen stad is een franchise winkel en verkoopt dezelfde agenda voor € 6,-..

De agenda van Hema is van karton en van binnen gewoon blanco.
DIY Agenda washitape xSunkissed
Ik heb een hele berg washitape, maar je kunt natuurlijk ook 4 verschillende gebruiken en die om-en-om laten terug komen. Het is jouw agenda, dus jouw design!

xSunkissed DIY agenda washitape
Ik koos voor schuine lijnen, maar je kunt ze ook horizontaal of verticaal laten lopen. Begin gewoon ergens in het midden en plak de stroken netjes naast elkaar. Knip de washitape langer af zodat je ze om de kaft kunt vouwen. Bij de hoekjes knip je de strook in twee stukjes en vouw je die voor zich om. (zie foto linksonder) Op die manier kun je mooi om de hoek vouwen.
Zoals je op de foto rechts onder ziet, ziet het er meteen al een heel stuk leuker uit!

xSunkissedd Washitape DIY
Linksboven: Aan de achterkant van mijn agenda zitten ringetjes, probeer met een mesje de tape mooi er omheen te snijden.
Rechtsboven: Zoals je ziet heb ik alle uiteindes om de kaft gevouwen en daar een extra strook gewone plakband overheen geplakt om te zorgen dat ze goed vast blijven zitten.
Linksonder: Omdat de hoekjes natuurlijk een zwakker punt zijn doe ik daar ook nog een extra stukje gewoon plakband omheen. Net zoals je vroeger deed als je je schoolboeken aan het kaften was.
Rechtsonder: Ook de rug beplak ik met een stuk doorschijnend plakfolie.

DIY washitape agenda xSunkissed
De stempeltjes komen ook van de Hema, maar je kunt natuurlijk ook iets in een leuk lettertype printen of schrijven met een stiftje. Net wat je leuk vindt! Ik heb een stukje van een notitieblokje met sterretjes geknipt. En uiteindelijk heb ik over de voor- en achterkant van de agenda ook een stuk doorzichtig plakfolie geplakt. Dit om de washitape te beschermen en te zorgen dat alles goed vast blijft zitten.

DIY washitape agenda xSunkissed

 

Ik ben erg tevreden over het eindresultaat en ik hoop dat jullie deze DIY ook leuk vinden!

Wat vinden jullie ervan?

Reacties (5)

 1. sharda

  Ziet er echt super leuk uit! Heb je nog advies/tips voor winkeltjes die van die leuke washitape verkopen?

  1. Nadia

   Hema, Action en Wibra heb ik het meestal van. Wibra en Action hebben altijd erg leuke kleurtjes en printjes en zijn ook lekker goedkoop!

 2. Femke

  Ooh wat leuk. Ik heb toevallig dezelfde agenda van Hema , maar heb nog geen washitapjes. Misschien moet ik ze wel eens aanschaffen en kan ik er ook iets leuks van maken! Liefs,

  1. Nadia

   Dankjewel. En zeker doen, heel leuk om te doen en het resultaat nog leuker!
   Nadia recently posted…DIY – Washitape agenda

 3. Manon

  Oh dat ziet er echt leuk uit!
  Manon recently posted…Interieurtrends voor 2016

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge