Essence My Skin Review

Van de week schreef ik al dat Essence in mei een nieuwe gezichtsverzorging lijn gaat uitbrengen, namelijk de Essence My Skin lijn.
En laat ik deze week nou een pakketje binnen krijgen van Essence en Catrice met daarin wat mooie producten van de mei collectie, waaronder 3 producten van de My Skin lijn!

Ik ga alles voor jullie reviewen uit het pakketje, maar ik ben begonnen met de My Skin producten omdat ik daar zelf het nieuwsgierigst naar was.

Ik heb de My Skin Matterende Creme in de variant Lychee&Blauwe Druif, de Intensively Caring Cream in de variant Granaatappel&Bamboe en de Soft Cleansing Gel in de variant Limoen&Komkommer.

De Intensively Caring Cream heb ik als eerste uitgeprobeerd, deze is geschikt voor de droge tot normale huid en hij is olie vrij. Wat ik ook erg belangrijk vind van dit soort producten is de geur, deze is bij dit product erg lekker, een beetje zoet, maar wel fris. Ik houd er wel van, beetje zomers luchtje.
Je kunt deze créme in de ochtend en in de avond aanbrengen op je gezicht, hals en decolleté, hij trekt snel in en je krijgt er geen glimgezicht van.
Toen ik hem in de ochtend had opgesmeerd rook ik hem een uurtje later nog steeds, niet overheersend, maar gewoon lekker. Ook een fijne bijkomstigheid, je huid voelt er lekker glad/smooth van.
Ee klein minpuntje vind ik dat het in een potje zit, persoonlijk heb ik het liever in een tube vanwege de hygiëne, maar als je zorgt dat je schone handen hebt voordat je wat product uit het potje haalt moet dat geen probleem zijn.

De Matterende Creme is eigenlijk hetzelfde verhaal alleen is die voor de normale tot gecombineerde huid en werkt deze matterend. De geur is wel minder aanwezig, hij ruikt maar echt heel lichtjes, maar wel lekker. Als je niet van hele sterkte geurtjes houd is deze zeker aan te raden. Het is een dunne creme die goed uit te smeren is en niet op de huid blijft liggen.


In de avond heb ik de Soft Cleansing Gel gebruikt, ik heb altijd waterproef mascara en was benieuwd of deze cleansing gel zo goed was, dat hij deze ook zonder moeite zou verwijderen. Nadat ik de verpakking even had gelezen zag ik dat je uit de buurt van de ogen en de mond moet blijven. Helaas.. dus ik had met mijn eigen make-up remover mijn ogen schoongemaakt.
Voordat je dit product kan gebruiken moet je je gezicht vochtig maken, ik deed dat gewoon met een nat washandje, daarna deed ik iets van de gel op mijn hand en de geur kwam mij meteen tegenmoet. Het is echt een hele lekkere frisse geur, de komkommer en lime ruik je allebei goed.

Het is een echte gel, die je met ronddraaiende bewegingen op je gezicht moet smeren, het word dan een beetje wit, een beetje schuimig, als je zo je hele gezicht hebt gedaan haal je het er weer af met water, dit deed ik ook gewoon met een nat washandje.
Mijn gezicht was daarna net zoals bij de creme lekker glad en fris, een voordeel vind ik dat deze gel totaal niet chemisch voelt zoals sommige andere reinigingsproducten wel zijn.
Een nadeel aan deze reiniging vind ik dat je altijd water bij je moet hebben.

In de potjes créme zit 50ml en in de tube zit 150ml en ze zijn in de 3 geuren verkrijgbaar. Vanaf mei ligt de Essence My Skin lijn in de Kruidvat.

Reacties (2)

  1. Nina

    Altijd handig, budget beauty

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge