FAQ reisleiding xSunkissed

FAQ aan een reisleider

Nu ik een aantal maanden in Spanje werk als reisleider krijg ik toch wel erg vaak dezelfde vragen. En nu moet ik eerlijk zeggen dat er een aantal vragen tussen zitten waar ik in mijn hoofd altijd sarcastische antwoorden bij denk. Het leek mij stiekem wel leuk om die met jullie te delen!

Goed, je werkt in de Costa Brava en het seizoen duurt van begin april tot eind oktober, je maakt vaak praatjes met de gasten en dan tussendoor stellen ze van die vragen..

Q: Oke leuk zeg, dat je hier werkt. Het is hier wel mooi natuurlijk! Woon je hier dan ook?
A: Nee, ik vlieg elke ochtend van Amsterdam naar Barcelona en dan rijd ik naar de Costa Brava. In de avond weer terug. Ik slaap lekker in mijn eigen bedje! – ehm ja, obvious woon ik hier..-

Q: Waar woon je dan? In een hotel?
A: Ja, ken je dat vijf sterren hotel? Ik heb daar een superiorkamer met zeezicht voor mij alleen. Heel chill!
– omdat ik in hotels werk betekend niet dat ik daar woon.. ik woon in een appartement in Lloret de Mar-

Q: In Lloret! Wow, dat is echt de party-bestemming he?! Dan feest jij zeker elke nacht, de hele nacht! Al een leuke Spanjaard aan de haak geslagen?
A: Party all night, all day. Party is my job, maar ik ben blij als ik eens mag slapen. En hoe sla je een Spanjaard aan de haak in een stad die tijdens de zomer helemaal vernederlandst?

Q: Ben je hier dan het hele seizoen?
A: Nee, ze nemen elke drie weken een ander aan. De eerste week wordt je zelf ingewerkt, dan werk je een week zelf en de derde week werk je de nieuweling weer in. Zo gaat dat, dat is handig.

Q: Jij hebt wel een lekker vakantiebaantje hè! Beetje praten met mensen op het terras en dagjes naar Barcelona. Lekker hoor!
A: Ja, want jij bent hier op vakantie, en het is een vakantiegebied, dus ja automatisch maakt dat dat ik hier ook een beetje vakantie loop te houden. Betaald. Dat dan weer wel. –  eigenlijk werk ik soms wel 24/7 –

Q: Oh werk je zoveel alsnog? Dag en nacht, ja en het weekend natuurlijk. Ja dan verdien je natuurlijk dubbel, en al die uren, phoe reken maar uit! Dan verdien je wel een lekker zakcentje!
A: Ja, ik word echt ontzettend rijk van dit werk! – grapje, ik heb een vast maandsalaris waar je niet rijk van wordt. –

 
Tossa de Mar xSunkissed
Sorry als jij deze vraag heel erg toevallig aan mij hebt gesteld, ik heb je natuurlijk een heel netjes en sociaal verantwoord antwoord gegeven, maar dit ik wat ik stiekem dacht hahhaaa.

Het werk als reisleiding is namelijk een stuk minder vakantie als iedereen dat denkt. Je werkt vooral in het hoogseizoen keihard en buiten het feit dat je op een vakantiebestemming woont is er echt niks vakantie-achtigs aan. Oke, uitgezonderd de palmbomen en de blauwe zee waar je appartement op uitkijkt hahaha.

Ik zal nog een artikel schrijven over het werk als reisleiding, wat ik leuk vond en wat juist niet, mochten jullie er ook over denken om als reisleiding aan de slag te gaan. :)

Reacties (2)

  1. Tessa

    Het lihkt mij niks om reisleider te zijn! Werken in het buitenland lijkt mij wel geweldig en dat ga ik in febriari ook doen 😀
    Tessa recently posted…Studie, Stage, Minor

    1. Nadia

      Wat leuk, heel veel plezier :)

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge