Nadia denkt na xSunkissed

Fashion of gewoon raar?

Omdat ik niet alleen over beauty of alleen over fashion schrijf word ik voor verschillende events uitgenodigd. En het valt me echt op dat er echt andere mensen komen op fashion events dan op beauty. Niet dat ik dit negatief bedoel, want vind beide events altijd leuk. Maar op fashion events kijk ik altijd graag naar mensen, naar wat ze dragen en hoe ze dat dragen.

Bij fashion is het altijd wat meer zien en gezien worden. Dus ik kijk graag naar andere mensen haha.
Maar gister was ik in Club ABE voor een lancering van een street fashion label en toen bedacht ik mij; Wanneer is het fashion en wanneer is het ‘zoveel mogelijk rare dingen aantrekken’?

Op Amsterdam Fashion Week zie ik ook dingen waarbij ik denk ‘Jij bent gewoon in je pyjama gekomen’ of ‘Leuk, die piramide op je hoofd..’ en gewoon dingen als ‘Waar is je kleding eigenlijk?’  Want mensen die bh’s dragen als kleding, of een pyjama, of een groot piepschuimen driehoek als hoedje, je ziet dat. En dit dragen ze niet in het dagelijks leven en wel naar fashion events, dus ze vinden het fashion denk ik. Of maken ze juist een statement tegen fashion door gekke combinaties te maken of zich gewoon niet aan te kleden?

Een beetje van ”Hoppaaaa, ik ga gewoon in mijn pyjama, fuck fashion.”

Als ik vertel dat ik een rood shirt aandoe, daarover een groene blazer en dat geheel combineer met een gele broek en een blauwe tas, dan denken de meeste mensen gewoon dat die combinatie van kleuren vloekt. Maar fashionland heeft daar iets op bedacht; colorblocking! Dus het is gewoon fashion en kan gewoon. En ik denk dat er nog veel meer dingen normaal niet kunnen, maar wel als je het ‘fashion’ noemt.

Nu moeten jullie dit niet lezen als een aanval op alle fashionista’s en ander fashion-minded people, maar denk er eens over na.

Wat maakt nou fashion en wat is gewoon een gekke combinatie kleding? Laat het mij weten wat jij hiervan denkt!

ps. ik heb express geen voorbeeld outfits geplaatst, want het is niet mijn bedoeling om hier mensen mee te kwetsen oid.

Reacties (8)

 1. Maris

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik veel fashion dingen niet begrijp. En veel dingen vind ik gewoon echt niet mooi. Maar goed, als andere mensen het graag dragen…
  Maris recently posted…Poncho haken

  1. Felicity

   Ik vind dat ook, leuk stukje haha

  2. Nadiaa

   Ja, ik snap veel ook niet. Voorbeeld is al de bh haha.

 2. Simone

  Ik snap je punt, maar je voorbeeld van colorblocking is niet echt goed uitgezocht. Sommige kleuren kan je zeker wel goed “colorblocken”, maar niet zomaar elke kleur. Verder ben ik het wel met je eens.
  Simone recently posted…Too Faced Boudoir Eyes (Ebay)

  1. Nadiaa

   Ja, ik vind colorblocking ook niet standaard ‘stom’, maar het is een voorbeeld om mijn punt duidelijker te maken haha

 3. Kim / Vintage & Beauty

  Leuk dat je hier zo hardop over nadenkt. Ik denk dat fashion betekent dat je uitdraagt hoe jij je voelt, wat bij jou past. Soms heb ik zin om bijv. vrolijk en vrouwelijk mezelf te kleden. Andere dagen zit ik erg in gedachten en kleed ik mij daarnaar. Op sommige momenten kleed ik mij ook heel anders mede doordat ik graag tweedehands en vintage draag. Of ik dan een bepaalde hype volg, dat denk ik niet. Dit is hoe ik ben en ik doe dit al jaren. Wel zijn er veel 100 in een dozijn mensen qua kleding maar goed daar zullen zij zich wel prettig bij voelen 😉
  Kim / Vintage & Beauty recently posted…Clean up your stash!

  1. Manon

   ik ben het met je eens

  2. Nadiaa

   Dankjewel voor je uitgebreide antwoord. Vind ik leuk!

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge