Festival tips!

In deze periode zijn weer overal (free) festivals. Ik ben niet zo een enorme festival-ganger, maar soms ga ik er wel eens heen.
Nu denk ik toch altijd What to wear?!

Aangezien ik niet de enige ben die daar last van heeft, heb ik voor jullie een aantal inspiratie-outfit’s opgezocht.

Met festivals mag je meer uitpakken met je outfit, denk aan huge zonnebrillen, vlechtbandjes om je hoofd, een bloemenkrans, extreme make-up, grote hoeden, het mag allemaal!

Een paar tips;

Het is wel slim om te kijken waar het festival is, als het namelijk net geregend heeft en het is op een grasveld, dan zijn hakken toch een no-go.
Is het op het strand? Dan krijg je zand in je schoenen, heb je open schoenen aan met een panty? Dan komt er dus óok zand in je panty, not so nice.
Vergeet ook niet om je in te smeren met zonnebrand als het een zonnige dag beloofd te worden, je wilt niet als een kreeft op de foto’s staan, om maar niet te spreken over the days after.

Drink met mate, ‘Jajaa Nadia, we know’ maar het is niet erg cool als jouw vrienden hun dag verpest is, omdat jij zo dronken bent dat je je misdraagt en ze op jou moeten letten óf dat ze steeds je haar omhoog moeten houden terwijl jij kotst. Believe me, dat stellen ze echt niet op prijs.

Waterproof make-up, misschien niet een ding waar je aan denkt, maar het komt nogal eens voor dat het opeens bier en wijn gaat regenen. De panda-look is niet echt in, dus voorkom die gewoon.
Mocht het wel van dat weer zijn dat het met bakken uit de lucht stort, paraplu’s niet zijn toegestaan op het terrein, kies dan voor een poncho, in alle kleurtjes en maar €1,-!

Duurt het festival tot in de nacht? Houd er rekening mee dat het in de avond flink kan afkoelen, zorg dat je eventueel een klein vestje mee hebt.

Neem een zo klein mogelijk tasje mee, je moet hier echt de hele dag en nacht mee rondlopen. Kies dus voor een klein model wat je over je schouder kunt hangen, kijk ook kritisch wat je meeneemt. Dingen die je normaal in je tas zou hebben zoals je agenda, USB stick en Blackberry-oplader kun je allemaal thuis laten, ga alleen voor je you-really-need-this-to-survive dingen zoals je telefoon, id-kaart, huissleutels, geld, misschien een pakje kauwgom, maar houd je tasje zo licht mogelijk.

Trek iets aan wat lekker zit, waar je niet snel in gaat zweten, geen nieuwe schoenen waar je blaren van krijgt, maak het jezelf makkelijk én fashionable.

Heb jij nog andere tips, zet ze in de comments, zoals ik al zei ben ik geen echte festival ganger. 😉
Have fun girls!

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge