Fotografeer tips bloggen ananas chanel xSunkissed

Foto settings voor mooie foto’s

Fotografie tips om je foto’s er aantrekkelijk uit te laten zien. Ik had niet echt in mijn hoofd om een artikel te maken over foto’s maken, maar toen ik een fotoshoot had gehouden met een baby ananas leek het mij toch wel leuk om dit te delen.


Een goede foto is belangrijk, het trekt mensen aan zonder dat ze nog maar iets van je tekst hebben gelezen. Van de week was ik bij de Albert Heijn en zag ik dat de baby ananas het fruit van de maand was. Ik wist dat baby ananassen bestonden, maar ik had ze nog nooit gezien. De meeste mensen denken aan eten als ze een ananas in handen hebben, ik niet.. Ik bedacht een hele fotosetting met deze ananas in de hoofdrol. Toen kwam ik er ook meteen achter dat de ‘gewone bevolking‘ niets weet van de ananashype die toch een beetje in de blogwereld aan de gang is.

Ik heb een ansichtkaartje van JOTS waar een quote opstaat, die legde ik samen met de ananas op een basic witte ondergrond. Dat geheel van boven fotograferen leek mij in eerste instantie een leuke setting.

Fotografeer tips bloggen xSunkissed
Toch vond ik dit niet echt hét, het idee was wel leuk maar ik wilde er meer uithalen.  Het was mij net een beetje te saai. Ook sprong de ananas er niet echt uit., het kaartje trok meer aandacht en de combinatie vond ik het gewoon niet helemaal. Ik zette er een vetplantje in een tinnetje bij.

Fotografeer tips bloggen xSunkissed
Dit vond ik al wat beter, maar het was het nog niet helemaal. Ik keek rond in mijn kamer en zag op de kast een papieren VOGUE tas staan. Ik zette de ananas ervoor en bekeek of ik dat wat vond.

Fotografeer tips bloggen xSunkissed
Ik vond dat de kleur van de ananas beter uitkwam op deze manier. En de combinatie met de tas vond ik al wat leuker dan de vorige setting. Ik besloot er nog wat andere attributen bij te plaatsen, ik koos voor een Chanel notitieboekje en een Chanel lipstick met een gouden huls.
Fotografeer tips bloggen ananas chanel xSunkissed
In eerste instantie zette ik de dop van de lipstick rechtovereind, maar dan spiegelde het raam er een beetje gek in. Dus ik legde de huls op zijn kant en zorgde dat de kleine Chanel tekst zichtbaar was. Ook verplaatste ik de lipstick nog een aantal keer. De foto vond ik wel al bijna af, maar besloot om er nog een mini Eiffeltorentje bij te plaatsen.

Fotografeer tips bloggen ananas chanel xSunkissed

En deze foto is dan het eindresultaat. Deze foto heeft de sfeer die ik graag wilde.
De sessie van deze ananas fotoshoot heeft mij 40 foto’s gekost vanaf de eerste tot het uiteindelijke eindresultaat. En ik was er maar 10 minuutjes mee bezig. In de tussenliggende foto’s probeerde ik verschillende hoeken en verschoof ik de attributen steeds een beetje tot ik de juiste setting had.

Uiteindelijk heb ik hem wel vierkant geknipt voor Instagram.
Fotografeer tips bloggen ananas chanel xSunkissed

Ik vind het heel erg leuk om op deze manier bezig te zijn tot ik de juiste foto heb. Zoals je ziet was het plan in mijn hoofd heel anders dan het eindresultaat.  Aan deze foto’s heb ik niets bijgesneden, zodat ik aan jullie kan laten zien hoe ik fotografeer. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien!

Wat vinden jullie van de eindfoto? 

Reacties (11)

 1. Evelien

  Ik vind de eindfoto leuk geworden! Leuke afwisseling qua groottes, en door de kleur van de ananas, wordt het geheel niet saai qua kleuren.
  Evelien recently posted…Review: H&M Coconut Water Moisture Mask

  1. Nadia

   Bedankt! =)
   Nadia recently posted…BaByliss föhn 6614E

 2. DanaiVorgia.nl

  Haha, toevallig zag ik ze laatst ook bij de appie liggen!

  Leuk zo’n artikel :)
  DanaiVorgia.nl recently posted…Een brief aan AH & Sinterklaas.

 3. So Belle

  Wauw, zo leuk dat je die verschillende stappen ook echt hebt weergegeven op je blog! Zo zie je pas hoe ‘moeilijk’ het is om 1 goede foto te nemen. Knap gedaan!
  Liefs
  So Belle recently posted…Cosy me-time!

  1. Nadia

   Dankjewel voor je leuke reactie!
   Nadia recently posted…BaByliss föhn 6614E

 4. Mariëlle

  Leuk dat je dit deelt. Je kunt altijd beter van alles proberen en heel veel foto’s maken, dan weet je zeker dat je wat moois hebt!
  Mariëlle recently posted…Review: Barry M nagellak

  1. Nadia

   Zeker met de digitale foto’s, ik schiet vaan veel verschillende hoeken. Dan weet ik dat ik in ieder geval goede foto’s heb!
   Nadia recently posted…BaByliss föhn 6614E

 5. irene

  Leuk artikel :) Liefs irene

  irene recently posted…Birthdaygirl Eva

 6. Mirne

  Ik doe eigenlijk nooit zoveel bijzaken op een foto. Probeer het wel steeds vaker, maar ik moet eigenlijk gewoon mooier servies etc hebben. 😀
  Mirne recently posted…Nutella chocolademelk

  1. Nadia

   Ik doe het ook niet altijd, maar probeer een foto wel wat aan te kleden.
   Nadia recently posted…Foto settings voor mooie foto’s

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge