xSunkissed Fuse review

Fuse gelnagellak

Ik lak altijd mijn nagels, al jaren ben ik nooit te zien zonder een kleurtje op mijn nagels. Naast dat ik het gewoon mooi en leuk vind, vind ik het ook geen probleem om mijn nagels te lakken en rustig te wachten tot het droog is. Vaak hoor ik van mensen dat ze daar geen zin in hebben voor die paar dagen. Gelnagels blijven langer zitten. Ik ontving het hele pakket van Fuse en vandaag laat ik die aan jullie zien. Ben ik tevreden?

Fuse is een merk wat hoort bij Sensationail, ook een gellak. Het Fuse systeem schijnt een hit te zijn in Amerika, dus ik was erg benieuwd toen ik het pakket ontving. Ik heb de starterskit ontvangen samen met alle 12 kleurtjes. Er zitten prachtige kleurtjes in en ik kon niet wachten met het uitproberen van dit product!
xSunkissed Fuse pakket
In de starterskit zit een kleurtje gelnagellak, een cleanser, cleanserdoekjes, een vijltje, een bokkepootje, een uitleg en het LED-lampje samen met een snoer wat je op een stopcontact of een usb aansluiting kun aansluiten.

De gelnagel-stappen doe je per nagel, 1 voor 1. Je begint met het vijlen van je nagel met het bijgeleverde vijltje zodat je nagels wat ruwer zijn en maak je de nagel daarna schoon met een doekje met de cleanser. Daarna doe je een dun laagje van de lak op je nagel. De gellak is erg stroperig en daarom wat lastig om te lakken, in sommige kleurtjes had ik ook last van belletjes.. Zodra je het laagje op je nagel hebt doe je je nagel in het lampje, die doe je aan en deze gaat automatisch na 30 seconden weer uit. Ik vond daarna niet altijd dat de nagel echt uitgehard was dus soms deed ik ze voor een tweede keer onder de lamp. Daarna veeg je nog een keer een doekje met cleanser over je nagel en dan ga je verder met de volgende nagel.
Je kunt natuurlijk ook je teennagels doen, je tenen kun je niet echt in het lampje stoppen, daarom kun je het lampje omdraaien zodat je teen eronder kan.

xSunkissed Fuse starterskit

Fuse belooft vrij veel. Dat een dun laagje dekkend genoeg is en dat je nagel droog is in 30 seconden, ook dat je nagels hierna een week prachtig zijn. Dus dat moest getest worden!
Alleen bedacht ik mij, als ik 12 kleurtjes op ga doen en ze allemaal een week prachtig blijven zitten kan ik deze review pas over 3 maanden plaatsen en dat vond ik te lang duren. Daarom heb ik mijn moeder en twee vriendinnen ingeschakeld om ook een kleurtje uit te testen.

Meteen kwam ik er al achter dan een dun laagje niet altijd dekkend genoeg is, ik heb daarom op sommige vingers een tweede laag aangebracht en de stappen herhaald. Ik probeerde de groene kleur Intens-so-fly
xSunkissed Fuse Intens-so-fly

Marleen koos voor een rose glitterige lak Gone Fission, waar we afgaand op de verpakking niet zo een glitter overload hadden verwacht. Doordat de lak vrij stroperig was, was het lastig om de glitters gelijkmatig te verdelen.
xSunkissed Fuse Gone fission

Florianne ging voor een nude glitter kleurtje dat Polar Bare heet. Alleen deze kwam totaal niet overheen met de verpakking. De lak was namelijk echt lichtroze met een hele fijne glitter. Wel mooi, maar toch erg anders als je de verpakking zou verwachten. Ook dekte deze maar matig. Op de foto is 1 laagje, zoals dat volgens Fuse voldoende zou moeten zijn.
xSunkissed Fuse Polar bare

En mijn moeder koos voor de blauwe Sonic Blue-M, en die had wat last van belletjes, dit zie je op de wijsvinger en de pink. Hij dekte verder wel mooi.

xSunkissed Fuse Sonic blue-m

Helaas was mijn lak er de volgende dag al af. Er zaten 2 kleine chips in mijn nagels en mijn hele wijsvinger was eraf.. Ik zei niks en wachtte op de ervaring van de anderen. Dezelfde avond kreeg ik van Marleen en Florianne een foto toegestuurd van gechipte nagels. En die van mijn moeder ging na twee dagen meteen heel erg chippen, bijna alle nagels hadden een chip. Het lag dus niet aan mij of mijn nagels, want alle vier hadden we een slechte ervaring. Vier verschillende kleuren, vier verschillende soorten nagels en vier mensen die andere dingen doen. Bij geen van ons bleef de Fuse gellak dus een week mooi zitten.

xSunkissed Fuse review

Daarom heb ik besloten dat wij de andere kleurtjes niet meer op onze nagels gaan proberen. Ik heb ze op een nagelwiel geswatcht om te laten zien welke kleuren het zijn. Het eraf halen van het restant vond ik niet zo lastig, ik heb het er gewoon een beetje afgepeuterd, alleen de blauw van mijn moeder moest met aceton en vijlen verwijderd worden.

xSunkissed Swatches fuse
Vanaf de linkerkant: Polar bare, Gone Fission, Electric-or-treat, Na-no Way!, Watt’s your color?, V-amp, Lighting jolt, E-Motion, Sonic Blue-M, Intens-so-fly, Lights Camera Re-action en Such a Laser. Leuke namen!

Zoals je ziet zijn het allemaal mooie, intense kleurtjes. De nagellak heeft ook geen geur wat fijn is. Maar als het maar zo kort blijft zitten is het zonde om het op te doen, want je bent niet zoveel tijd kwijt, maar als het effect nihil is vind ik het alsnog teveel moeite.

Zoals je begrijpt ben ik niet tevreden over de Fuse gelnagellak. Mocht je het zelf willen proberen, je kunt het bestellen bij bol.com.

Prijzen en assortiment
De starterskit is verkrijgbaar in 6 kleurtjes en kost € 39,99. Hier zou je 15x je nagels mee kunnen doen.
De losse kleurtjes zijn er in 12 kleuren en kosten € 10,99 per stuk.
Cleanser & Wipes kosten € 7,99

Heb jij wel eens gelnagels geprobeerd? Wat was jouw ervaring?

Disclaimer 2014 xSunkissed

Reacties (8)

 1. Caroline

  Ik was inderdaad al benieuwd naar deze set van Fuse/Sensationail, heb zelf de Sensationail set waar ik echt super blij mee ben! Al sinds juni 2013 ga ik namelijk geen dag zonder en het blijft over het algemeen super goed en vooral heel mooi zitten! Jammer dat Fuse dat niet doet!

 2. Maaike

  De kleuren zien er wel goed uit, maar super jammer dat het niet lang bleef zitten
  Maaike recently posted…Review: Smoky Poppy Body Butter & Shower Gel van de Body Shop

 3. Dionne

  Ze zien er heel mooi uit, alleen jammer dat ze niet goed blijven zitten!
  Dionne recently posted…Outfit of the day | Sample Sale Top

  1. Nadia

   Ja, zonde! Het zijn zulke mooie kleurtjes.
   Nadia recently posted…Fuse gelnagellak

 4. Manon

  Ziet er goed uit, die groene is heel erg mooi!
  Manon recently posted…HELLO SWEET FEBRUARI !!♡

  1. Nadia

   Volgens mij heb je het artikel niet gelezen?
   Nadia recently posted…Fuse gelnagellak

 5. Nadia

  Ja ik vond het ook heel jammer!
  Nadia recently posted…Fuse gelnagellak

 6. Miranda

  Wat jammer dat ze niet goed blijven zitten. Zelf heb ik sensationails en ook al blijft het geen twee weken zitten , ik ben wel tevreden. Ik heb ontzettende broze nagels ( doordat ik jaren heb nagels gebeten ) en daarnaast zit mijn werk ook niet echt mee. Maar toch blijft het bij mij meestal een week zitten en dat is voor mijn doende echt lang. Wel ontzettend jammer dat Fuse het amper een dag uithoudt.
  Miranda recently posted…Kletsvideo 3 februari 2015 – dierproefvrije make-up-kapper-mindf*ck

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge