Gerecyclede Nike trainingsbroek

Vandaag review ik voor Mystyle mijn nieuwe trainingsbroek van Nike. En er is ook nog iets speciaals aan deze broek, wil je weten wat? Lees snel verder!

Zelf gebruik ik dit soort broeken eigenlijk voor twee dingen; sporten en chillen/relaxen. Ik vind het heerlijk om ‘s avonds op de bank te zitten in een lekkere comfy sportbroek. Op het moment had ik er nog maar 1 en als die in de was zit heb ik niks, dus er mocht wel een nieuwe bij.
Nu vind ik dat Nike altijd mooie kleding heeft dus ik besloot om bij hun voor een trainingsbroek te kijken. Toen werd ik getipt dat er een milieu vriendelijke broek in het Nike assortiment zit, de broek is namelijk gemaakt van 60% hergebruikt katoen en 40% gerecycleerde PET flessen. Interesting!

Waarom weggooien als je het een nieuw leven kunt geven? Tegenwoordig zitten er steeds meer gerecyclede materialen in kleding. Oude kleding worden nieuwe stoffen, gebruikte PET-flessen worden fleece en autobanden worden schoenzolen.

In fabrieken wordt oude kleding tot op de draad uit elkaar gehaald. Dan sorteren ze alle soorten vezels en maken nieuwe stoffen. Het katoen wat na het recyclen gemaakt wordt is niet meer zo stevig als origineel, daarom wordt het gemengd met nieuw katoen om zo toch een goede kwaliteit te leveren.

Terug naar de broek zelf, wat vind ik ervan? De broek is dunner dan ik verwachtte, het is een stof die losjes om je heen valt. De broek zit bij je heupen wat ruimer en het kruis is ook een beetje lager dan normaal, de pijpen worden richting je enkel wat strakker. Dat vind ik fijn, ik houd niet van losse broekspijpen tijdens het hardlopen. Ze zijn niet elastiek strak, maar sluiten mooi aan bij je benen.

Er zit ook een koortje in om de broek strakker te trekken om je heupen en aan de zijkant zitten twee zakken. De zakken kun je niet afsluiten door een rits of iets dergelijks. Dat vind ik een minpuntje, als ik ga hardlopen neem ik geen tasje mee, dus een afsluitbare broekzak vind ik dan ideaal voor mijn sleutels en telefoon.
Je hebt de keuze uit 2 kleuren, licht grijs en zwart. Ik heb de zwarte versie, al zou ik die eerder onder de noemer donker grijs zetten. De kleur is niet egaal, maar gemêleerd.

In het totaal ben ik blij met deze broek, door deze broek te kopen in plaats van een ‘nieuwe’ heb ik mijn steentje weer een beetje bijgedragen voor een betere wereld.

Prijs & meer info
Score: 4 van de 5 sterren vanwege de ontbrekende rits in de broekzak.
Prijs: €45,-
Website: Nike webshop of Zalando

Bron laatste foto: Nike

Reacties (1)

  1. Johanna

    Wat een mooie lkleur is die broek. Leuk dat Nike ook om de aarde geeft.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge