Groene klei masker van De Tuinen

Ik vind het lekker om even een maskertje te gebruiken voor mijn gezicht. Toch gebruik ik niet vaak dezelfde, omdat ik van uitproberen hou. Een kleimasker had ik nooit geprobeerd, De Tuinen heeft nu een Groene Klei masker en die heb ik uitgeprobeerd.


Ik hoor wel eens dat groene klei zo’n goede werking heeft op verschillende dingen. Al eeuwen gebruiken mensen groene klei op hun huid en in hun haar. Zelf zou ik het niet zo snel in mijn haar smeren, omdat ik bang ben dat ik het er niet meer uit krijg, maar op mijn gezicht smeer ik het graag. Zeker nadat ik de verschillende werkingen van groene klei had gelezen.

Groene klei zoekt de onreinheden in de huid op, klampt zich daar vast en zuigt letterlijk alles uit de huid wat er niet thuis hoort. De actieve processen die in de huid op gang komen zorgen ervoor dat oude huidcellen verwijderd worden en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Al sinds de oudheid wordt klei gebruikt voor het reinigen van huid en haar en om de structuur ervan te verbeteren, om wonden te genezen en om het tekort aan mineralen en enzymen te compenseren.

Klinkt goed toch?!

De klei van het Groene Klei Masker van De Tuinen wordt uit 60 meter diepte in kleigroeven van Frankrijk gehaald. Daarna wordt de klei gedroogd door de warme wind en de zon boven op de heuvels in de Provence. Tijdens dit proces wordt het gehalte aan mineralen in de klei nog hoger. De bestanddelen, zoals mineralen, oxyden en hydroxyden, maakt dat de klei groen van kleur is. Voor dit masker hebben ze er water aan toegevoegd om er een papje van te maken. Ook hebben ze als extra werkstof Tea Tree olie en lavendel olie toegevoegd.

Het Groene Klei Masker stimuleert de doorbloeding en verhoogt de elasticiteit van de huid. Het reguleert de talgproductie en is zeer mineraalrijk en geneeskrachtig. De klei is geschikt voor het hele lichaam en voor alle huidtypen, maar komt werkelijk tot zijn recht bij de onzuivere, ontstoken en vette huid en bij puistjes en mee-eters.

De geur van het masker is echt klei, maar je ruikt de lavendel er wel doorheen. Ik vind de geur niet lekker, maar ook niet vies. Je smeert lekker een dikke laag over je gezicht en laat dit 10 tot 15 minuten zitten. Het masker wordt dan lichter van kleur doordat het opdroogt, het wordt dan ook hard. Als je gaat praten of lachen springen er allemaal barsten in je masker! Als de tijd voorbij is haal je het masker eraf met lauw warm water. Zelf doe ik altijd een maskertje voordat ik ga douchen. Veel makkelijker, gewoon je gezicht schoonspoelen onder de douche.

Het Groene Klei Masker is verkrijgbaar bij De Tuinen
Tube van 150 gram €7,99
Tube van 300 gram €12,99

Op de hoogte blijven van alles rondom xSunkissed.nl?
Volg ons via Facebook, Twitter en Bloglovin.

Reacties (3)

 1. beautyforgirls

  Lijkt mij een fijn masker.
  Liefs, xxx

 2. Nina

  Wat klinkt dit goed zeg, al die extra werkingen maar toch natuurlijk. Groetjes Nina

 3. Anonymous

  Kleimaskers!!

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge