Hema CC perfecting foundation review xSunkissed

Hema – CC Perfecting Foundation

Vandaag heb ik een foundation van de Hema voor jullie. Hema doet ook helemaal mee met de trends in de make-up en heeft dan ook een flink assortiment voor een huismerk! De CC Perfecting Foundation is 1 van de nieuwe lijnen.
Naast de CC Perfecting Foundation brengt de Hema meer foundations uit; de Illuminating foundation, de Mattifying foundation en de Covering compact powder foundation. De nieuwe foundations zijn al verkrijgbaar in de filialen en online. Ik mocht van Hema een foundation uitzoeken voor een review, ik koos voor de CC Perfecting Foundation.
Hema CC perfecting foundation review xSunkissed
Wat Hema zegt over deze foundation;
”Een vloeibare color correcting foundation in een luxe pompflacon, die de huid direct een stralende, geperfectioneerde uitstraling geeft. De formule egaliseert de huid en heeft een medium tot hoge dekkracht. De formule is verrijkt met een natuurlijk haverextract dat de huid helpt te verstevigen en te hydrateren.”

Dankzij de SPF 15 is de huid ook meteen beschermd tegen UV-straling en dat vind ik altijd wel fijn. Ik heb ook een crème met SPF 30 maar die gebruik ik niet dagelijks omdat hij erg vol is en mijn huid heeft dat niet altijd nodig. Daarom is het fijn dat er ook een SPF in je make-up zit. In ieder geval al 1 pluspunt voor deze foundation! De kleuren uit deze lijn bestaan uit drie kleurnuances, aangepast aan de ondertoon van verschillende huidskleuren. En per kleurnuance zijn er  ook weer drie kleuren. Pink skintone past bij een lichte huid met een rossige ondertoon; yellow skintone is geschikt voor de lichte tot medium huid met een gele ondertoon; dark skintone is geschikt voor de donker getinte huid.

Hema CC perfecting foundation review xSunkissed
Mocht je dit niet weten welke ondertoon jouw huid heeft, dan is daar een trucje:
– Staan gouden sieraden jou beter dan zilveren sieraden dan heb je een gele ondertoon in je huid.
– Staan zilveren sieraden jou beter dan gouden sieraden dan heb je een roze ondertoon in je huid.

Mijn kleur is goud. Mijn huid heeft altijd een beetje een roze ondertoon en mijn huid is ook heel licht, dus de pink skintone is degene die ik moet hebben. Daarom heb ik de lichtste kleur ontvangen. Helaas is die nog wat te donker voor mij, dus ik kan geen full-face foto laten zien.

De flacon vind ik wel mooi, maar heeft ook een iets wat goedkope look. De flacon is van stevig, doorzichtig plastic met een zwarte dop en heeft een zwart pompje waar het product uitkomt. Je kunt precies zien hoeveel foundation er nog in zit.
Hema CC perfecting foundation review xSunkissed
De foundation voelt steving aan, maar verdeelt wel gemakkelijk. De foundation heeft een goede dekking, dus zal de roodheid uit je gezicht mooi egaliseren. Hoe hij na een dag op je gezicht zit weet ik niet, omdat hij alsnog te donker is voor mijn lichte huid. Vandaar dat ik hem even op mijn hand laat zien.

Hema CC perfecting foundation review xSunkissed
De foundation geeft een mooi glansje, ik vind dat in ieder geval wel mooi. Een healthy glow.
Het product bevat geen parfum en is dermatologisch getest. Buiten dat de kleur niet mijn kleur is ben ik tevreden over deze foundation, voor zover ik hem kon testen. Als jouw kleur ertussen zit zou ik hem zeker eens proberen!

De Hema CC Perfecting Foundation is al verkrijgbaar en kost € 10,- voor 30ml.

Disclaimer 2014 xSunkissed

Reacties (8)

 1. irene

  Vind m mooi hoor! liefs irene

 2. irene

  Vind m mooi hoor! liefs irene

 3. Mariëlle

  Fijn dat ie geen parfum bevat, ik heb helaas een hele moeilijke huid, dus ik moet hem over slaan!
  Mariëlle recently posted…Review: NYX lipstick hippie chic

 4. Fabienne

  Ik ga in de winkel toch maar even kijken. Al vind ik €10 voor de Hema toch een beetje duur..
  Fabienne recently posted…NYX Powder Blush in Mauve

  1. Nadia

   Ik dacht ook even zo iets, maar denk dat samen met de vernieuwing de prijzen ook wat zijn gestegen.
   Nadia recently posted…Hema – CC Perfecting Foundation

 5. Manon

  Deze is al te donker voor mij maar zal eens in de winkel gaan kijken.
  Manon recently posted…Waarom ik van de heℛfst hou! ♡

 6. Mirne

  Zal de kleuren eens gaan bekijken, al vrees ik dat mijn kleur ook niet tussen zit.
  Mirne recently posted…Pita quesadilla’s

  1. Nadia

   Ja altijd een beetje lastig he, om de juiste foundation kleur te vinden.
   Nadia recently posted…Hema – CC Perfecting Foundation

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge