Hema gezichtsreiniging review xSunkissed

Betaalbaar & Fijn – Hema gezichtsreiniging

Tijdenlang gebruikte ik van Lancaster de Express Cleanser, maar voor een fles betaal je bijna € 20,- en dat had ik er nu even niet voor. Dus ik ging opzoek naar een nieuwe cleanser en ik wilde nog nieuwe gezichtsdoekjes. In de Hema vond ik een aantal producten die mijn aandacht trokken, ik nam ze mee, probeerde ze en vertel er vandaag meer over!

Om mijn make-up te verwijderen en mijn gezicht te reinigen gebruik ik altijd meerdere producten. Ik begin met Aloë Vera gel om mijn ooglook en mascara te verwijderen en daarna gebruik ik een cleansing tonic voor mijn hele gezicht. In de ochtend voordat ik mijn serum, crème en make-up opbreng gebruik ik cleansing wipes.
Uit ervaring weet ik dat mijn huid onregelmatig wordt als ik een cleanser gebruik die grotendeels uit alcohol bestaat, daarom check ik de ingrediëntenlijst van de producten of er aan het begin ergens alcohol vermeld staat. Hema heeft verschillende lijnen, waaronder It’s my beautiful skin day. Deze lijn is speciaal voor de huid onder de 30.

Hema it's my beautiful skin day

Deze lijn bestaat uit verschillende hydraterende gezichtsproducten: van reinigers tot dag,- en nachtcrèmes, maskers en een extra herstellend serum. Ik nam de Cleansing Tonic en de Cleansing Wipes voor de droge/gevoelige huid mee, omdat in deze variant geen alcohol zit. De formule is verrijkt met Aquaxyl, een hydraterend complex met een vochtvasthoudend en herstructurerend effect. Het zorgt dat de huid zacht en glad wordt.

Hema cleansing tonic xSunkissed

Als eerst de Cleansing Tonic; ik vond de geur wat sterker dan verwacht, de tonic ruikt een beetje zeperig, maar wel fris. Dit ruik je alleen in het flesje, op je gezicht eigenlijk niet. Ik vind dat overigens geen minpunt, maar ik had een andere geur verwacht bij dit product. Je doet een beetje op een watje en hiermee kun je je gezicht afnemen, het product voelt fijn op je huid en maakt mijn gezicht goed schoon. Na ongeveer twee weken gebruiken is mijn gezicht weer opgeknapt. Ik had namelijk 2 of 3 dagen een cleanser met alcohol – wat ik niet meer wist, omdat het niet meer in de originele flacon zat – gebruikt waar mijn huid dus meteen op reageerde door wat rood te worden en ik kreeg wat onregelmatigheden op mijn wangen.
Hema heeft deze lijn laatst een make-over gegeven en ik moet zeggen dat ik de verpakking echt vooruit vind gegaan. Hij ziet er strak, leuk en simpel uit. De dosering is ook makkelijk te doen, aangezien er geen groot gat zit bij de dop. De cleanser is dermatologisch getest en bevat geen alcohol.

Hema cleansing wipes xSunkissed.nl

De Cleansing Wipes zitten in een plastic verpakking die je door middel van een sticker weer sluit. Liever had ik een sluiting in de vorm van een klepje gehad, maar de sticker vind ik ook geen ramp. In de verpakking zitten 25 doekjes. De doekjes ruiken milder dan de tonic, maar er staat ook aangegeven dat de doekjes ongeparfumeerd zijn. De lotion waarmee de doekjes zijn doordrenkt bevat Boswellia Extract en Betaine. Van beide ingrediënten had ik nooit eerder gehoord, dus ik heb even opgezocht waar dit dan goed voor is.

Boswellia Extract komt uit het hars van bomen en heeft vele positieve effecten op de gezondheid, het staat er bekend om dat het goed werkt tegen ontstekingen en huidziektes. Daarom is het wel fijn dat dit product zit verwerkt in deze doekjes!

Betaine heb ik ook opgezocht, maar hier vind ik vooral dat het werkt tegen galstenen, maagproblemen en stress. Ik heb ergens een regel gevonden dat het zou werken tegen eczeem, maar echt een duidelijke verklaring waarom dit in deze doekjes verwerkt zit kan ik niet vinden.

Hema cleansing wipes xSunkissed

Het viel mij meteen op dat de doekjes goed vochtig zijn, het zijn zeker niet van die doekjes die meer droog dan vochtig zijn. Ik vind de doekjes heel fijn om in de ochtend te gebruiken, je gezicht is dan al ‘schoon’ van de vorige avond, als in dat er geen make-up of andere dingen op je huid zitten. Wel maakt je huid zichzelf in de nacht schoon, dus dat kun je er dan nog even afhalen. Ook vind ik het gewoon lekker fris voelen. Ik douche namelijk niet in de ochtend, maar in de avond. Anderen springen misschien onder de douche ‘s ochtends, maar dit is mijn opfris methode. Als je huid helemaal schoon is worden producten als serums en crèmes ook beter opgenomen door je huid. Als je dat goed laat intrekken heb je daarna het perfecte canvas voor je make-up!

Tip: Draai je pakje iedere nacht/dag om, zo voorkom je dat alle lotion uiteindelijk naar beneden zakt. Door het pakje steeds weer om te draaien blijft de lotion goed in alle doekjes zitten!

Ik vind beide producten uit deze lijn erg fijn, ze zijn goed voor mijn huid, zien er leuk uit en daarbij ook nog eens super betaalbaar! Ik raad ze dus zeker aan.

Hema It’s my beautiful skin day Cleansing Tonic dry/sensitive skin 900 ml € 1,95
Hema It’s my beautiful skin day Cleansing Wipes 25 stuks € 1,75

Reacties (7)

 1. Dina

  Die tonic gebruik ik ook wel eens, vind ‘m heel fijn!
  Dina recently posted…Blogtip: Inspiratie

 2. Evelien

  Oeh, die doekjes lijken me erg fijn! Binnenkort eens aanschaffen.
  Evelien recently posted…Review: Lush Lente producten

 3. Manon

  Ja deze producten zijn heel fijn die gebruik ik ook!
  Manon recently posted…E.L.F. ‘Everyday’ Palette met 32 oogschaduwen

 4. Anouk

  Deze producten klinken erg fijn! Ik heb zelf ook een redelijk droge huid, dus deze wil ik zeker eens uit gaan testen. Fijn prijsje hebben ze ook!
  Anouk recently posted…FASHION: SPRING OUTFITS

 5. Kirsten

  Wat fijn dat je twee budget producten hebt gevonden!
  Kirsten recently posted…Superfood: RawLicious Boerenkool Chips

  1. Nadia

   Scheelt weer in de portemonnee!
   Nadia recently posted…Betaalbaar & Fijn – Hema gezichtsreiniging

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge