Spanje xSunkissed

Hoe was het in Spanje?

Deze vraag vliegt me om de oren en wat zeg je daar nou op? Ik bedoel, wat zou jouw antwoord zijn op de vraag hoe je afgelopen 6,5 maanden zijn verlopen? In zes maanden gebeurd er veel, maar toch ga ik in deze post een poging doen om te vertellen hoe het nou is om 6,5 maand in Spanje te wonen en te werken.

Mijn antwoord: Spanje was leuk, gezellig, druk, verschrikkelijk, mooi, vervelend, vermoeiend, uitgeput, relaxed, energiek, rustig, dankbaar, heftig, ongelukkig, blij, kapot, enthousiast, irritant, top, geweldig, hatelijk en ontzettend bijzonder. 

Dus…

Je bent in al die maanden natuurlijk verschillend. Je bent niet 6 maanden boos, of 6 maanden blij. Het voorseizoen was vooral ontdekken, elkaar leren kennen en zorgen dat je bekend bent met alles in de buurt en de mensen waarmee je gaat werken. Je werkt jezelf in. Dit vond ik echt super leuk, ik keek elke dag mijn ogen uit in de omgeving. Ik heb een zwak voor een blauwe zee en palmbomen. ‘Vakantiebomen‘ zoals een klein jongetje in mijn bus ze noemde.
Ik had het geluk dat ik in een heel leuk team zat, we konden het goed met elkaar vinden en ook de mensen buiten mijn team mocht ik allemaal. Dat maakt het al een stuk leuker natuurlijk, als je het gewoon leuk kunt hebben met elkaar. Je woont en werkt tenslotte samen.

Sunweb team xSunkissed

Het hoogseizoen vond ik niet leuk, dat is zo bizar druk dat je amper tijd hebt om te slapen en normaal te eten. Ik kwam ook niet aan bloggen toe en dat is voor mij wel iets wat ik echt erg vond. Wat ik in 6 jaar had opgebouwd liet ik nu, omdat het niet anders kon, verslappen.
In het hoogseizoen had ik ook niet echt plezier en ik haalde geen voldoening uit het werk, gasten die gingen zeiken om onbenulligheden terwijl ik amper tijd had om de normale dingen te doen, nou daaaaag. (helaas moet je die mensen toch helpen) en daarom zit je soms midden in de nacht andere werkzaamheden uit te voeren en dat terwijl je moe bent en om 3 uur weer moet beginnen. In de ochtend. In het hoogseizoen heb ik ook het besluit gemaakt dat dit niet mijn beroep is, ik was namelijk echt ongelukkig op sommige momenten. En dat wil ik niet zijn, zeker niet vanwege mijn werk.

Na het hoogseizoen kwam natuurlijk het naseizoen en dat was gelukkig wel weer erg leuk. Je kon weer normaal slapen en normaal eten, je kon gewoon weer werken én leven. Het leven was niet alleen werken. Je kon zelf genieten van de omgeving en je kon rustig de tijd nemen voor de gasten en je werkzaamheden. De gasten die in het naseizoen komen zijn ook een ander slag dan die in het hoogseizoen komen, ik had het idee dat er minder gezeur was hahaa. Natuurlijk, een echt probleem wil ik best verhelpen, maar geneuzel om maar compensatie te krijgen, daar houd ik niet van. Dan ga je maar lekker in Amerika wonen. In het naseizoen was ik ook weer echt blij, en kon ik wat meer doen aan mijn blog – waar ik dan ook weer gelukkiger van werd hihi –

Camp Nou xSunkissed

Als reisleider zie je best veel van de plaats waar je bent. Ik zat in Spanje aan de Costa Brava en de plaatsen waar je dan werkt zijn Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar en Calella. Die plaatsten ken je natuurlijk goed, maar voor excursies kom je ook op mooie plaatsen in het binnenland en natuurlijk in Barcelona. De dagen naar Barcelona waren mijn favoriete werkdagen, ik vond het echt leuk om met een groep mensen een dag weg te gaan. Ik heb Camp Nou meerdere keren van binnen gezien, een aantal keer een mooie fietstour door Barcelona gemaakt, natuurlijk gewinkeld en de fonteinshow bij het Nationaal Paleis geregeld bekeken. In de bus vertelde ik nog wat dingen die we onderweg tegenkwamen. En aan het eind van de dag stapte er weer allemaal blije mensen uit de bus.

Fonteinshow barcelona xSunkissed

Kortom, werken als reisleiding op mijn bestemming was dus met flinke up’s en down’s. Het ene moment is het helemaal geweldig en ben je super blij. Maar ik had ook echt momenten dat ik dacht ‘Doei ik ga naar huis, bekijk het maar!‘. Bij een andere baan heb ik dat nooit zo heftig gehad als hier. Wellicht dat het op andere bestemmingen anders is, maar zo heb ik het gewoon beleeft. Doordat ik een aantal maanden in Spanje heb gewoond vind ik het op dit moment maar helemaal niks in Nederland en ik kan ook niet garanderen dat ik hier blijf. Ik moet alleen een baan hebben waar ik wel gelukkig van word en voldoening uit kan halen. Ik ben toch iemand die werkt om te leven en niet andersom. :)

 

Reacties (4)

 1. Fabiënne

  Lijkt me echt een hele bijzondere ervaring, maar ik kan inderdaad begrijpen dat het hoogseizoen heel zwaar is!

 2. Bumbaje

  Heeey G,
  Je hebt het precies omschreven zoals ik het in gedachte heb. Vooral al die vragen hoe het was de afgelopen maanden. Is gewoon niet te omschrijven in een paar zinnen. Te veel emoties die elkaar afwisselden. Maar echt leuk om te lezen Xx

 3. Mariëlle

  Leuk om te lezen maar jammer dat je ook down’s hebt gehad. Spanje is een geweldig land maar ik kom er alleen voor vakantie. Reisleider lijkt me super leuk om te doen, maar dus niet in het hoogseizoen… Je bent wel op de mooiste plekjes geweest <3
  Mariëlle recently posted…Verzorgingsproducten die ik opnieuw zou kopen

  1. Nadia

   Ja Spanje is een heel leuk land inderdaad! Dankjewel voor je reactie :)
   Nadia recently posted…Hoe was het in Spanje?

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge