Huidanalyse & Bindweefsel massage

Afgelopen week was ik op bezoek bij Diana van DB Skincoaching. Ik was hier voor een Hannah huidanalyse en ik kreeg daarna ook nog een bindweefsel massage. Dit was voor mij de eerste keer van beide behandelingen en ik wil dat graag met jullie delen.


De huidanalyse deed ik naar aanleiding van een reactie die ik op een product had gekregen. Met een huidanalyse worden verschillende dingen gemeten; je vochtgehalte, vetgehalte, de pH-waarde, melanine (pigment) en het erytheem (gevoeligheid) van je huid. In mijn geval zijn alleen de eerste drie gemeten.

Vochtgehalte: H12-H24
Vetgehalte: 15
pH-waarde: 5.0 (5,5 = gemiddeld)

Mijn poriën waren goed, de waarden trouwens ook. Mijn neus was iets te droog en mijn voorhoofd was vocht arm. Dit is handig om te weten, want hier kun je dan rekening mee houden qua producten en verzorging. Weet je niet precies wat jij voor producten moet gebruiken of is je huid onrustig? Dan is een huidanalyse misschien wel een goed idee.

Na de huidanalyse kreeg ik een bindweefsel massage. Dit was iets wat ik graag nog eens wilde proberen nadat Carice van Houten tegen me zei dat dit haar beauty geheim was!
Bij een bindweefsel massage wordt de onderste laag van de huid, het onderhuidse bindweefsel, geprikkeld. Zeker als je ouder wordt kan de huid wat gaan ‘slapen’, krijgt een slechtere doorbloeding en de cellen kunnen gaan verkleven. Hierdoor kan je huid doffer worden en neemt het voedingsstoffen minder goed op. Bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbeterd de effectiviteit van de spieren. Tijdens de massage wordt er in je huid geknepen en wordt de huid een soort van gerold. Het deed bij mij geen pijn, maar je voelt wel dat er wat gebeurd. Ik ken wel mensen die het pijnlijk vinden.

Met deze massage worden o.a. de volgende effecten bereikt:

* Verbetering van de huidconditie
* Stimulatie van de huiddoorbloeding
* Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
* Verbetering van de opname van werkstoffen
* Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
* Bevordering van de celdeling
* Verbetering van de huidstructuur en huidteint
* Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
* Verbetering van de huidweerstand

Ik kreeg een Hannah Bindweefsel massage. Hiervoor worden dus alleen Hannah producten gebruikt.
Op deze volgorde werden de volgende producten gebruikt;
1) Cleansing Milk(€17,75), deze werd met een vochtig, warm microwave kompres verwijderd

2) Enzymatic Skin Peeling (€31,50), hier voel je een lichte tinteling op je huid, deze verwijderd de dode hoorncellen.

3) Sensitive Skin Lotion (€17,75), kalmeert en verfrist de huid.

4) Cell Active(€39,50), verbeterd de doorbloeding en geeft een zuurstof impuls

5) Vitamin Complex(€33,50), intensieve vochtherstellende gezichtsspray.

6) Cell Recovery Cream(€46,75), verbeterd het vet- en vochtgehalte van de huid.

7) Opulence Serum(€79,-), beschermend en bindweefselverstevigend.

8) Touch of Silk (€69,-), verzachtend en verminderd verkleuringen.

De producten hebben allemaal nog veel meer werkingen, maar anders werd het wel een erg groot artikel. Misschien dat ik nog de mogelijkheid heb om een review te schrijven over een los product. De prijzen zijn op basis van de kleinste variant.

Na de massage kreeg ik een kloppend gevoel in mijn gezicht, maar het voelde ook super ontspannen en los. Bij mij kun je dan geen verschil zien in geval van rimpel vermindering, maar mijn huid voelde heel fijn. In de avond voelde ik wel een soort ‘spierpijn’ bij mijn kaak en vlakbij mijn oren, maar dit was niet vervelend.
Ik denk dat ik wel vaker een bindweefselmassage zal nemen, het heeft zoveel goede gevolgen voor je huid en je gezicht. Je gezicht bepaald natuurlijk je leven lang een groot gedeelte van je uitstraling en ik vind het wel een fijn idee als ik ook lang rimpel vrij blijf haha.

Beide behandelingen heb ik gekregen bij DB Skincoaching, ze werden gegeven door Diana, zij is een leuke dame en je hoeft je bij haar ook echt niet ongemakkelijk te voelen over huidproblemen en dergelijke. De salon ziet er ook mooi uit, ik weet zeker dat je je daar snel op je gemak zult voelen.

Op de hoogte blijven van alles rondom xSunkissed.nl?
Volg ons via Facebook, Twitter, Bloglovin en Youtube.

Reacties (5)

 1. Maria - Massage Dordrecht

  Ik wil al heel lang een huidanalyse doen. Zelf heb ik een lastige huid en kan ik nooit de goede verzorgingsproducten vinden.

 2. Nadiaa

  Ja dat was het zeker!

 3. xwiesx

  Het lijkt me heel fijn zo’n behandeling!

 4. Anonymous

  Ik heb dit ook nog nooit gedaan, maar het lijkt mij wel wat!

 5. robin

  leuk dat je dit gedaan hebt! zou het ook wel eens willen meemaken =)

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge