If you hate me, I love you too. It ain’t my fault I’m better than you

Gister ging de les over make-up voor de donkere huid, ik had een heel donker iemand meegenomen. Ik wilde dat ook graag leren, dus ik wou echt geen ‘getint’ iemand mee.

We begonnen met een gewone make-up voor overdag, daar had ik een lichtroze/zalmkleurig kleur voor gekozen. Deze make-up was niet echt spannend, dus een foto is niet echt nodig.

Het was wel moeilijker om de goeie foundation kleur te vinden, donkere mensen zijn vaak lichter in het gezicht boven de ogen, op de neusbrug en op de jukbeenderen.
Deze kleur foundation moet je niet kiezen, want dan klopt het niet meer met de hals. Bij hele donkere mensen moet e de foundationkleur kiezen bij de kleur van de hals.
Dit wist ik niet, dus dat was echt een leerpuntje!

Daarna moesten we vertellen wát we hadden gedaan en waarom.

Toen iedereen het besproken had en de nodige op- en aanmerkingen had gekregen mochten we onze make-up veranderen in een extremere make-up.
Ik ben toen aan de slag gegaan met een geel/gouden oogschaduw en een felblauwe, deze heb ik nat opgebracht zodat je een aparte blending krijgt. Een bronspoeder gebruikt op de jukbeenderen en bij de slapen. De mond had ik eerst ingekleurd met een donker lippotlood en heb het daarna ingekleurd met een mengeling van 2 kleuren lippenstift en een gloss. Om een extra touch aan de mond toe te voegen heb ik goud aan de binnenkant van de lippen gedaan, daar ben ik erg tevreden over en kreeg er ook een compliment over!

We leerde ook nog een leuk truukje om je make-up iets anders te geven, spetteren.
Klinkt raar, maar het effect is mooi, je moet met een natte, harde borstel (nagelborsteltje oid) in een make-up gaan en dan haal je je vinger eroverheen en dan spettert de make-up op het gezicht, ik bedekte wel even met een tissue het haar en het model had een handdoek om zodat de spetters niet overal zouden zitten.


Dit is het effect daarvan, ik heb geel en blauw gespetterd om de kleuren van de oogmake-up terug te laten komen.

Binnenkort wil ik dit nog een keer doen en dan wat extremer.

Wat vinden jullie ervan? Ik ben heel tevreden over de mond die ik heb gemaakt.

Reacties (2)

  1. Nadiaa

    Het is ook niet de bedoeling om een dagelijkse look te maken 😉

  2. Femke

    Geen dagelijkse look, maar vind hem wel erg leuk!

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge