Header xSunkissed Institut Karite

Institut Karite Paris Shea Butter producten

Institut Karite is een merk wat ik nog niet kende voordat ik een goodiebag kreeg waar twee items van dit merk in zaten. Een Shea Butter Hand Cream en een tinnetje met 100% pure Shea Butter. Vandaag laat ik deze items aan jullie zien.


Institut Karite xSunkissed

Na het bekijken van de site van Institut Karite kom ik erachter dat zij een kleine collectie hebben, zo kun je alleen tinnetjes met 100% shea butter kopen en tubes met verschillende varianten handen- of voetencrème. Mijn handen zijn sinds mijn verhuizing heel droog, ik heb toen veel schoongemaakt en geverfd zonder handschoenen en schoonmaakmiddelen zijn natuurlijk niet bevorderlijk voor je huid. Inmiddels sta ik netjes met handschoenen de afwas te doen en is het verven allang gedaan, de droge handen bleven.. Extra blij was ik toen ik zag dat ik juist de ”ultra-rich” variant handcrème had gekregen! De verpakking doet mij denken aan ouderwetse apotheek items. Het is een namelijk geen plastic tube, maar een aluminium. (denk ik tenminste) Ook het logo doet mij denken aan die tijd. Ik vind het leuk!

 

Shea butter hand cream xSunkissed

De Hand Cream trekt lekker snel in en laat geen plakkerig gevoel achter. Ik vind de geur ook erg lekker, die ruikt echt naar crème. Institut Karite noemt de geur Milk Cream.

xSunkissed Shea Butter review

Het tinnetje is schattig vormgegeven door een print met bloemetjes en het dierenrijk. Wat mij meteen opviel was dat dit tinnetje gemakkelijk open te draaien is, dat het is regelmatig anders meegemaakt! Shea Butter is een harde substantie die door warmte fijn op te brengen en te smeren is. Je kunt dit tinnetje overal voor gebruiken, Shea Butter is namelijk goed voor verschillende doeleinden. Het is geschikt voor de meest gevoelige huid. Zelf gebruik ik het op mijn lippen en als extraatje op mijn nagelriemen.  Shea Butter bevat vitamine A en D voor de revitalisering van de huid, E voor re-oxygenatie en F voor zijn elasticiteit. Fijn om dat altijd bij je te hebben, je gooit het tinnetje zo in je tas!

Ik vind beide producten erg fijn om te gebruiken, ben je benieuwd naar de andere producten? Kijk dan op de site van Institut Karite voor de verkooppunten.

Disclaimer 2014 xSunkissed

Reacties (4)

 1. Jamey

  Wat een mooie verpakking, ik ken het merk nog niet maar ben wel erg benieuwd nu!

  1. Nadia

   Ik kende het ook niet, maar vind deze twee erg fijn!
   Nadia recently posted…Institut Karite Paris Shea Butter producten

 2. Maaike

  Dat tinnetje met shea butter lijkt me heel fijn! Vooral omdat je hem overal voor kunt gebruiken :)

  1. Nadia

   Ja, multifunctionele producten zijn altijd een musthave haha
   Nadia recently posted…Institut Karite Paris Shea Butter producten

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge