xSunkissed kindernamen

My thoughts – Kindernamen

Nee, ik ben niet zwanger en nee ik hoef dus zelf geen namen te verzinnen. Toch zijn namen iets waar ik mij om de zoveel tijd mee bezig houdt, als in mijn hoofd. Dan zit ik er over te denken waarom mensen kiezen voor bepaalde namen. Vroeger (als in het Hyves tijdperk)  schreef ik vaker gewoon over dingen waar ik mij mee bezig hield en het lijkt me leuk om dat weer te gaan doen op mijn blog.

Het lijkt al een aantal jaar de trend te zijn om toch vooral een aparte naam aan je kind te geven. Een naam als Nicole of Bart is te simpel, namen als Mercedes, Tiger-Lily of Flemming moeten het worden. Want ja, het is wel erg natuurlijk als jouw Bart later in de klas zit met een andere Bart, dat is niet zo origineel. Als je je kind gewoon Romarshelson noemt dan is dat risico eigenlijk in 1 klap weg. Ik vraag mij dan altijd een beetje af, hoe bedenken die ouders die naam nou? Zaten ze op een avond op de bank, mama met een bolle buik, papa met een zakje chips.

mama: ‘Zeg hoe zullen we de kleine noemen, schat?’
papa: ‘Ja, we hebben nog niet echt iets he.. Ik vind die ene acteur wel leuk, die met die Italiaanse naam.’
mama: ‘Nee, hij speelt altijd in die slechte films. Wil je trouwens nog iets te drinken?’
papa: ‘Doe maar een Tequila, daar ben ik wel aan toe.’

– maar laten deze mensen nou een beetje plat praten waardoor Tequila klinkt als T-Kelah –

En in 2013 kwam de baby ter wereld en droeg de naam T-Kelah. Ja, echt gebeurd (dat hij die naam kreeg dus, de story is een beetje van mijn fantasie)

En wanneer gaat een naam te ver? Waarom Londen wel als naam en Hilversum of Amersfoort niet? Waarom is Roos  wel geaccepteerd en is Tulp raar? Mercedes komt voor, BMW niet. Waar ligt de grens?

Of een naam met een belachelijke spelling, waarom doe je het je kind aan dat hij/zij zijn/haar naam voor de rest van zijn/haar leven moet spellen. Of namen die niet fatsoenlijk uitgesproken kunnen worden zonder eerst eens flink te oefenen. Wordt iemand daar gelukkig van?
Een voorbeeldje van namen die in 2013 gebruikt zijn;
Nai-Jeadriön (een jongen)
– Zjay-driënne (een jongen)
– Jaydriëndrickson (een jongen)
– Shearis-vyènshally (een meisje)
– Cedrixviënthely (een meisje)
– Khy-tyshaintely (een meisje)

En namen die in het woordenboek staan, Panter, Patient, Nacho en Vos-Joris.. really?!

xSunkissed Babynamen kaartje

Ik vraag mij af waarom deze namen gebruikt worden en hoe het is om zo een aparte naam te hebben. Wat vinden jullie hier nou van?

En nog als tipje deel ik graag een formule voor de perfecte baby-naam; Een windrichting + je favoriete kleur + een bloem en verander de a, e, o, i, u, door de letter met een tekentje en gebruik een apostrof.
Mijn kind noem ik later Nòrth Whïte L’ôtus.

Ps. De namen uit dit artikel zijn allemaal echt gebruik volgens de website vernoeming.nl, ik heb ze dus niet verzonnen.

Reacties (14)

 1. Cynthiiaa

  Wie vernoemt zijn kind naar een automerk? Serieus.. alsof wij dat gaan doen met make-up merken. MAC! Make Up Store, NYX! En dan nog het uitspreken als niks.. .. oh. Lambourghini heb ik ook al een keer gezien. Het is een verdomd mooi automerk en ook één van mijn favorieten, maar ik ga mijn kid echt niet zo noemen. Echt zielig! :’) Leuk om te lezen, want Londen kan inderdaad, maar Amersfoort niet. Hahah! Doet mij aan die dierentuin denken, maar dan Ouwe Hans dierenparken ofzo.. geen idee meer. :’) Roos is nog steeds een naam die je regelmatig hoort, maar Tulp.. Hyacint is ook een naam die ik weleens spot. Apple is ook zo’n raar iets.. dan noem ik het KPN. XD

 2. Elise | The Beauty Suitcase

  GEWELDIG! Wat een heerlijk artikel, ik hou me hier ook heel vaak mee bezig! Ik vind North op zich nog wel een stoere naam, maar niet in combinatie met West… Ben zo benieuwd hoe zij een tweede kind zouden noemen!
  Elise | The Beauty Suitcase recently posted…Bargain Fashion Find – Petrol Blue Mohair Coat

  1. Nadia

   South East hihi
   Nadia recently posted…My thoughts – Kindernamen

 3. Fleur

  HAHAH wat een leuk geschreven artikel!
  Tijdens mijn stages ben ik ook wel een aantal aparte namen tegen gekomen, maar mate je ze vaker hoort word het normaal. En als je dan iemand anders verteld over iemand met een aparte naam, hilarische die blikken! En dat terwijl jij er al niet meer raar vam op kijkt.
  Ja, idd het blijft gewoon iets bizars. Die namen dan..

  1. Nadia

   Ja daar heb je gelijk in, je went aan namen, maar sommige blijven te raar haha. Dankjewel, blij dat je het leuk vind!
   Nadia recently posted…My thoughts – Kindernamen

 4. Hilde

  Hahaha, wat een leuk artikel! zelf vind ik het vrij zielig voor kinderen die zo’n ontzettend rare naam krijgen. Maarja, ieder z’n ding….

  1. Nadia

   Ja dat vind ik ook!
   Nadia recently posted…My thoughts – Kindernamen

 5. Michaela

  Zelf heb ik wel een voorkeur voor aparte namen, maar niet zo gek als die je opgenoemd hebt haha!

  1. Nadia

   Ja een beetje apart is wel oké, niet iedereen hoeft Daan of Sophie te heten (populairste namen vorig jaar), maar sommige dingen gaan te ver vind ik.
   Nadia recently posted…My thoughts – Kindernamen

 6. Sofie

  Hahaha echt een heel leuk artikel! Ik geef je helemaal gelijk over dat rare namen gedoe.
  Sofie recently posted…Tag Thursday – Me Time tag

 7. Evelien

  Hahaha Amersfoort als kindernaam, dat zou echt fucked up zijn. Maar Patient vind ik ook niet al te best hoor!

 8. Kirsten

  Woooow, haha! Die namen zijn inderdaad wel weer een beetje apart.. Maar ik weet ook echt niet hoe ouders dat doen. En als je dan naar het kindje kijkt kloppen de meeste namen toch wel echt. Heel apart! Leuk geschreven (:
  Kirsten recently posted…Lush Faves: Wonder Woohoo bubble bar

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge