Koffers shoppen xSunkissed

#3 Koffers kopen – Werken en wonen in het buitenland

Koffer kopen. Iets wat ik nooit eerder had gedaan, als ik op vakantie ging mocht ik altijd een koffer lenen van mijn tante of opa en oma. Ik had dus alleen een eigen handbagage trolley, maar nu ik zelf 7 maanden naar Spanje ga was het tijd voor mijn eigen koffers. Vandaag vertel ik jullie over mijn zoektocht en de koffers die ik heb gekocht!

Waar moet ik eigenlijk op letten als ik ga zoeken naar een koffer? Ja geeeen idee. Ik besloot dus op wat online shops te kijken wat voor opties/mogelijkheden er waren. Ik bedoel, als je niet weet wat de keuze is kun je ook niet kiezen. Ik had aan het begin van mijn zoektocht maar twee eisen;
1) Het moesten hard-case koffers zijn.
2) Het moesten vrolijk gekleurde koffers zijn, dus geen zwart, donkerblauw of grijs.

Toen ik mij online wat meer verdiepte in de keuze mogelijkheden werden het toch nog wat meer eisen, of in ieder geval dingen waar ik op ging letten.

3) Ik wilde vier wieltjes die 360 graden draaibaar zijn, op deze manier kun je de koffer gemakkelijk met de mee rollen.
4) Een stevig handvat wat vast zit, waar je de koffer aan kunt optillen, maar ook een uitschuifbaar handvat wat het rollen/meetrekken makkelijk maakt.
5) Banden aan de binnenkant die je spullen goed op zijn plaats houdt.
6) Goed af te sluiten, liever geen rits omdat die makkelijk open te maken zijn (door er een pen doorheen te steken bv.) En omdat de koffer dan in sommige gevallen uit twee wiebelige delen bestond.

LIV koffers xSunkissed

Drie weken terug kocht in mijn eerste koffer, de grote. Ik wilde namelijk een grote en een medium qua formaat. De grote koffer kocht in bij de V&D, in het filiaal in Hoorn bestaat een heel deel uit alleen maar koffers. Ik kon daar rustig rondkijken en de koffers uitproberen. Mijn oog viel op een roze koffer van het merk LIV, ik vond hem meteen erg mooi en ik besloot hem daarom mee te nemen. Het was ook nog de enige van deze soort.

Top LIV koffers xSunkissed

Twee weken later liep ik weer eens binnen bij de V&D en zag dat er allemaal nieuwe koffers stonden. Ook stonden er nu handbagage koffertjes en een maatje groter van hetzelfde merk als waar ik de grote koffer van had gekocht. Ik zag de medium maat alleen niet in het roze, maar wel in andere kleuren. Ik koos de blauwe, omdat ik die wel mooi vond ik combinatie met mijn roze. Dus ook deze koffer nam ik mee en toen was ik voorzien van koffers.

Koffer LIV kenmerken xSunkissed

LIV binnenkant xSunkissed
Wat ik zo fijn vind aan de koffers die ik heb gekocht is dat ze erg stevig zijn, de hard-case is goed, de kleuren zijn mooi, er zitten vier 360-graden wieltjes onder, een vast handvat en een uitschuifbare en hij heeft stevige scharnieren. Aan de binnenkant zitten banden, een vak verdeler en zelfs een kledinghanger met een ophanghaakje! De koffers zijn op verschillende manieren te sluiten, door middel van een kliksluiting, sleuteltjes en/of een cijferslot. Deze sluiting maakt de koffers erg sterk en minder makkelijk te openen. Ook vielen de koffers binnen mijn budget, ik hoopte namelijk voor ongeveer € 200,- koffers te kopen. All-over vind ik ze erg goed afgewerkt.

LIV binnenkant xSunkissed

De roze koffer kostte € 119,- en de blauwe € 89,- . En daar kan ik de komende jaren wel mee toe!

Wat vinden jullie van mijn koffers?

Lees hier de rest van de artikelen over mijn Buitenland avontuur

Reacties (3)

  1. Tessa

    Vanmiddag ga ik naar een voorlichting van een minor waarmee je naar de Nederlandse Antillen gaat. Ik ga jou werken/wonen in het buitenland artikelen echt goed volgen!!
    Tessa recently posted…Review Lipstick Teeez Destination unknown

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge