Header Kruidvat ontharingsspray

Kruidvat ontharingsspray

Ik wist niet eens dat er een spray variant van ontharingsmiddelen bestond, tot ik hem in mijn Kruidvat goodiebag vond. Natuurlijk was ik benieuwd en heb hem voor jullie getest, benieuwd? Lees dan snel verder!

Zelf scheer ik mijn benen meestal gewoon met een scheermesje en in de zomer wax ik ze wel eens met mijn Babyliss apparaat. Een paar maanden terug heb ik eens ontharingscrème gebruikt omdat een vriend van mij daar enthousiast over was, maar bij mij werkte het niet zo goed als bij hem. Daarom was ik extra benieuwd of deze spray bij mij zou werken.
Ontharings spray Kruidvat xSunkissed
De spray zit in een grote spuitbus en daarop zit een plastic spatel geplakt. Er staat op de voorkant dat het voor de gevoelige huid is en er Aloë Vera inzit, al staat die op de 12e plaats in de ingrediëntenlijst dus dat is niet echt veel.

In de gebruiksaanwijzing staat dat je dit product alleen in bad of de douchecabine mag gebruiken. Ik vroeg mij af waarom, maar daar kwam ik snel achter. Ik had eigenlijk een soort gel-achtige substantie verwacht, maar toen ik de spray opdeed werd het mousse. Je moet op 5 cm afstand van je huid sprayen zodat alle haartjes gelijkmatig in de mousse verdwijnen. Terwijl je dit opspuit spettert het ook in de rondte en omdat je het in bad makkelijk weg spoelt is dit denk ik de reden.
Kruidvat ontharings spray

Je laat de mousse 5 tot 10 minuten intrekken en gaat dat met de spatel langs je huid, daarmee schraap je de mousse met de opgeloste haartjes eraf. Bij mij werkte dit wel, maar ik vond de geur erg tegen staan. Als je dat hebt gedaan spoel je je benen af met koud water, ik heb dit trouwens gewoon met wat warmer water gedaan, gaf geen problemen. De mousse lost snel op in het water dus ik zo van je benen verdwenen. Je huid voelt daarna gewoon goed aan, maar de geur blijft een beetje hangen.
Kruidvat ontharings spray xSunkissed

Voor mij is dit niet echt een fijne manier. Ik vind dat het stinkt en je moet het minuten laten intrekken, met een scheermesje gaat het toch allemaal sneller en dat stinkt niet. Het enige voordeel dat ik mij kon bedenken is dat je met een spatel nooit per ongeluk in je huid kunt snijden, en dat gebeurd soms wel met een scheermesje.

Heb jij ervaring met andere manieren van ontharen?

Kruidvat ontharingsspray 200ml kost € 3,09

Disclaimer 2014 xSunkissed

Reacties (7)

 1. Gertjan

  Als ik langere tijd niet onthaart heb gebruik ik meestal deze spray. Als de haartjes vervolgens terugkomen doe ik altijd epileren.

 2. Marloes

  Nog nooit een ontharings spray geprobeerd. Ik heb hem ook staan, snel eens uit testen!
  Marloes recently posted…NYX HD Photogenic Concealer

 3. Sophie

  Ik doe zelf altijd epileren. In het begin heel pijnlijk, maar nu na een aantal jaar ben ik er aan gewend en doet het helemaal geen pijn meer! X Sophie
  Sophie recently posted…Wishlist | Instant photo

  1. Nadia

   Ja dat hoor ik vaker, maar na een paar keer vond ik dat toch niet zo een succes haha.
   Nadia recently posted…Kruidvat ontharingsspray

 4. alexa

  Ik kende dit nog niet maar, nu kan je net zo goed gewoon normale scheergel gebruiken!
  alexa recently posted…7 favorieten apps

  1. Nadia

   Maar dan heb je natuurlijk een mesje nodig. En hierbij niet.
   Nadia recently posted…Kruidvat ontharingsspray

 5. Manon

  Dit lijkt mij ook geen fijne manier.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge