Kwasten reinigen

Als je voor je make-up kwasten gebruikt, moet je deze eens in de zoveel tijd schoonmaken. Dit om te voorkomen dat er bacteriën in je kwasten gaan zitten, dit is natuurlijk niet goed voor de kwast, je make-up en al helemaal niet voor je huid! Ik heb zelf 2 soorten reiniging producten.

Voor mijn eigen kwasten en mijn visagisten set gebruik ik een vloeibare van Make-Up Studio (100ml voor €7,90) of een shampoo van Gerard Binard (100 ml voor €6,95)

Ik vind de Make-Up Studio zelf een fijner product, het kost minder tijd en minder water. Zelf doe ik altijd een beetje in een bakje en stop de kwasten dan van minst vies naar meest vies in het bakje. Als ze dan schoon zijn spoel ik ze eventjes af onder de kraan om alle restjes van de brush cleanser eruit te spoelen en leg ik ze te drogen op een washandje.

Let trouwens op dat je kwast tijdens het drogen altijd met de haarkant lager ligt dan de steel, anders gaat het vocht in je steel zitten, dan kan het gaan rotten en kunnen de haartjes uitvallen. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt dat er met je (dure) kwasten gebeurd!

De shampoo is meer werk, maar deze is ook milder dan de brush cleanser van Make-up Studio. Ik doe gewoon een beetje shampoo op mijn hand, maak de kwast nat en dep deze op mijn hand tot de shampoo schuimt en in de hele kwast zit. Dan ‘masseer’ ik de shampoo nog goed in de kwast zodat alles schoon wordt. Ga nooit kris/kras met je kwast schuiven, dat is heel slecht voor de haren. Daarna was ik de kwast uit onder stromend water, het duurt wel een tijdje voordat al het schuim uit de kwast is. Dit kost dus meer tijd en ook water.

Ik vind de shampoo wel lekkerder ruiken dan de brush cleanser, de brush cleanser ruikt heel chemisch en op de verpakking staan ook 3 gevarensymbolen; schadelijk, milieu gevaarlijk en zeer licht ontvlambaar. Waar ik uit opmaak dat hij ook echt chemisch ís. Ik weet niet welke beter is voor je kwast.

Met de shampoo maak ik trouwens wel mijn foundation sponsjes schoon, met de brush cleanser doe ik dat niet.

Een paar voordelen van schone kwasten.
-Hygiëne in de kwast
-Hygiëne in je make-up
-Hygiëne voor je huid (minder kans op pukkeltjes dus)
-Je kwasten blijven langer goed
-De kwast houdt beter het product vast
-Je make-up kan ‘spekkig’ worden door vieze kwasten en geven dan niet of nauwelijks product af
-Geen kruisbesmetting (lippenstift 1 – mond met koortslip – lippenstift 2)

Als je geen echte kwasten shampoo hebt kun je ook gewoon baby shampoo of een andere milde shampoo gebruiken.

Wat gebruik jij om je kwasten schoon te maken?

Reacties (3)

  1. Nadiaa

    Mijn visagie setje maak ik na iedere keer gebruiken schoon, omdat ik die steeds op een ander gezicht gebruik.
    Mijn eigen kwasten doe ik zo’n 1 keer per 2 weken.

  2. Elien

    wanneer moet je ze schoonmaken?
    x

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge