Lush milieuvriendelijke verpakkingen

Ik krijg altijd veel mailtjes binnen van bedrijven die iets bedacht hebben om het milieu te redden, ze vertellen dan iets over hun maniertjes of idee en dan denk ik ‘Ja, leuk’ maar verder vind ik het niet echt interessant voor jullie.

Deze keer is het anders, het gaat namelijk over Lush, en dat kennen wij allemaal, because we loooove Lush.
Lush is ook altijd bezig om de aarde niet in de weg te zitten met onze hebberigheid naar leuke shampoos en andere body producten.
Denk aan de recyclingactie, veel producten van Lush zitten in kleine zwarte bakjes, als je die schoonmaakt en het label er af week, kun je per 5 inleveren en dan krijg je een vers gezichtsmasker!

Dit keer hebben ze zitten nadenken over de cadeau en verpakkingsmaterialen en zijn ze met een leuk idee gekomen. Cadeaupapier, ja zeg nou zelf, je denk ‘moooi!’ scheurt het eraf en gooit het meteen weer weg toch?! Hierdoor belanden ieder jaar kilo’s op de vuilnishoop. Lush heeft nu iets leuks, ze hebben vierkanten sjaaltjes, Furoshiki sjaaltjes, laten maken van PET flessen (cola,7up ed.) En knopen nu je cadeautjes in een sjaaltje!

Ik vind het een leuk idee, en je hebt dus eigenlijk 2 kadootjes. Een Lush product én een sjaaltje. De Japanse traditie van Furoshiki is dat je de sjaaltjes bewaart en een kado wat jij weggeeft daar weer in knoopt.
Je kunt de sjaaltjes ook zelf houden en in je haar doen, als een tas knopen of natuurlijk gewoon om je hals dragen.

Om jullie alvast een stukje opweg te helpen leggen ze je graag wat knooptechnieken uit;

En ik heb de eerste even uitgeprobeerd met 4 appels en een gewoon sjaaltje, en het ging super makkelijk, ik had er een foto van gemaakt maar dat was niet zo duidelijk te zien.

Wat vinden jullie ervan? Ik vind het super, en zou het heel leuk vinden om zo een ingepakt cadeau te krijgen. Applausje voor Lush.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge