Mexx borrel met Carice van Houten

Eergister was het dan zover, de Mexx borrel in het Olympisch Stadion met Carice van Houten. Carice is natuurlijk het gezicht van Mexx, vandaar dat zij er was. Ik heb van jullie een aantal vragen gekregen via de comments, mail en Facebook. Heel leuk! Nu willen jullie natuurlijk de antwoorden op de vragen.

We waren met een klein groepje redacteurs/bloggers dus we stonden met zijn alle rond een sta tafel te kletsen. Het was erg gezellig en de vragen werden dus niet echt als een interview gesteld, wel heb ik antwoorden voor jullie, dus maak je geen zorgen!
De foto’s zijn ingescande polaroids!

Wat is het beautygeheim van Carice?
Na wat grapjes van dat is een geheim vertelde ze dat slaap en veel water drinken toch wel het geheim is voor een mooie huid. Eigenlijk heel cliché, maar weer een bewijs dat het toch echt zo is. Ook doet Carice regelmatig een bindweefselmassage.
Hierdoor maakt je huid weer collageen aan en krijg je een goeie bloedsomloop. Bindweefselmassage helpt tegen rimpels, vetophoping en dergelijke. Je huid krijgt er weer een gezonde glow van. ‘Het doet wel heeel veel pijn.’ aldus Carice.
Ze vindt een goed ontbijt ook erg belangrijk, ze ontbijt zelf met 3 scheppen yoghurt en daarbij zaden en fruit. Very healthy! En natuurlijk, altijd je gezicht reinigen voor het slapen gaan.

What about make-up?
Eigenlijk houdt ze er helemaal niet van om door iemand anders in de make-up gezet te worden. Het liefst doet ze lekker zelf haar make-upje, maar voor grote events moet ze daar vaak toch aan geloven. Het liefst kiest ze dan zelf iemand die haar basis doet, zoals foundation en concealer e.d. en doet ze de rest zelf.
Ze gaat wel eens zonder make-up naar buiten, maar draagt zelf eigenlijk altijd een eyeliner en mascara. Anders vragen mensen haar of ze ziek is. Herkenbaar toch? Voor mij tenminste wel.

What about fashion?
‘Ik ben geen fashion-victim.’ Ze leest ook geen modebladen, het is meer een muziektype. Carice+Ipod=Goeie combinatie. (ze tipt de Villagers) Ze vind het wel leuk om er leuk uit te zien en heeft wel een liefde voor kleding. Carice winkelt het liefst in Londen en dan graag in de Selfridges. In Nederland kiest ze voor Acne. Ze is gek op hoedjes en haar favo designers zijn Stella McCartney en Isabel Marant. Eigenlijk heeft ze een beetje 2 kanten vind ze zelf; ze houdt van chic, maar trekt ook wel eens gewoon iets aan als het maar comfortabel zit. Haar vrienden vinden haar wel een beetje een ‘Kruimeltje’
Inmiddels is Carice van ‘Altijd hakken’ afgestapt, ze was op de Mexx borrel ook gewoon op platte schoentjes. Net als de meerderheid van ons trouwens.
Voor events kiest ze vaak zelf haar kleding, maar voor grote rode loper events waar lange jurken bij horen heeft ze wel een stylist. ‘Ik zou niet eens weten waar ik dat moet kopen!’

Tijdens de gezellige borrel werden wij getrakteerd op lekker hapjes en drankjes en na afloop gingen we allemaal nog op de foto met haar.
Carice is kleiner dan ik had verwacht, bijna net zo groot, of nouja, klein als mij.
Ik vond haar echt heel leuk en spontaan. Het was een hele leuke middag!

Een review over de vrouwen variant van Mexx kun je hier lezen, de mannenversie komt later online.

Reacties (6)

 1. Opa Brander

  Lieve blogster, ik voel me als een kat in een vreemd pakhuis: een oude Opa tussen al dat modebewuste jongvolk! Maar ik wil je toch even complimenteren met je blog, zo leuk leesbaar! En als oud-leraar ook met iets anders: het feit dat je op een enkele “slip of the pen” na, foutloos schrijft en dat doen niet veel (zelfs professionals) je na!
  Een trotse Opa – ook namens Oma

 2. Opa Brander

  Lieve blogster, ik voel me als een kat in een vreemd pakhuis: een oude Opa tussen al dat modebewuste jongvolk! Maar ik wil je toch even complimenteren met je blog, zo leuk leesbaar! En als oud-leraar ook met iets anders: het feit dat je op een enkele “slip of the pen” na, foutloos schrijft en dat doen niet veel (zelfs professionals) je na!
  Een trotse Opa – ook namens Oma

 3. Opa Brander

  hoi schat, ik had een reactie geplaatst, maar ik vind hem niet op je blog. Wat deed ik verkeerd? Je liefhebbende Opa

 4. Anonymous

  AAAAAAH IK BEN JARLOERS, keek van de week nog de gelukkige huisvrouw

 5. beautyforgirls

  Wat gezellig en leuk.
  Liefs xxxx

 6. The Beauty Musthaves

  Leuk artikel meid! Ik kon helaas niet aanwezig zijn

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge