Model staan voor je vakantie foto’s

Als we op vakantie gaan is 1 van de dingen die als eerst word ingepakt de digitale camera. Op vakantie schieten we een heleboel foto’s om die na de vakantie aan iedereen te kunnen laten zien en voor onszelf, als herinnering. Alleen, hoé krijg je nou de allermooiste vakantie foto’s? Ik geef je een aantal tips voor stunning pictures.

Om te beginnen is het handig als je een beetje weet hoe je camera werkt. Dus dat je niet met een groepje gaat poseren en je camera op Macro-stand staat. Macro-stand gebruik je bijvoorbeeld bij een vlinder op een bloem, dus iets kleins.
Je kunt je camera voor het gemak ook op P zetten, dan gebruikt hij automatisch de goeie instellingen.

Je wilt natuurlijk zo leuk mogelijk op de foto staan, kijk dus met een vrolijke smile in de camera, laat je schouders niet hangen en hou je rug recht. Laat je armen ontspannen hangen en je vingers ook, het ziet er vreemd uit om gestrekte vingers te hebben. Je kunt natuurlijk ook een arm in je zij doen.
Heb je geen idee hoe je moet gaan staan, waardoor je dus vaak in ongemakkelijk poses op de foto staat? Ga gewoon voor de spiegel oefenen! Kijk in bladen en op blog’s hoe mensen op de foto staan, een houding is zo belangrijk voor een foto. Kijk welke houding mooi staat.

Je kunt ook je eigen foto’s doorzoeken en kijken hoe je staat op de foto’s waar jij vind dat je leuk opstaat. Je hoeft niet op elke foto dan zo te gaan staan, maar je kunt er wel mee beginnen en zo steeds je houding een beetje aanpassen.

Een gezichtsuitdrukking is ook belangrijk voor leuke foto’s, je hoeft niet op alle foto’s een overdreven grote lach te trekken, omdat je er blij uit wilt zien. Probeer eens wat verschillende faces voor de spiegel, misschien zie je er wel heel leuk uit met een subtiel lachje met je lippen op elkaar. In zonnige vakantie bestemmingen is het soms moeilijk je ogen open te houden voor de foto, knijpende oogjes en moeilijke mondjes zijn niet echt charmant, kies gewoon voor een stylish zonnebril, en weg probleem! Een pet of hoedje kan natuurlijk ook, maar let dan wel op gekke schaduwen in je gezicht.

Ook celebrities hebben vaste poses die ze gebruiken dat hun lichaam optimaal op de foto komt.

–Om slanker te lijken draaien ze hun bovenlichaam zodat er 1 schouder naar de camera gericht is, en de ander er vanaf.

–Om een eventuele onderkin te verbergen duw je je gezicht iets naar voren, maar een klein beetje, anders krijg je een rare nek.

–Je voeten gekruist neer te zetten, hierdoor lijken je heupen smaller en creëer je meer taille.

–Om een ‘dikke’ of een bolle buik te voorkomen spannen ze hun buik gewoon aan, of houden ze de adem eventjes in. Niet te erg natuurlijk, want in bikini-foto’s zie je dan je ribben, en ben je weer mager, en dat is ook niet mooi.

Natuurlijk zijn spontane foto’s ook super leuk, dus shoot erop los!

Goodluck models.

Bron foto’s: weheartit.com

Reacties (3)

  1. chanel-lover

    Dankjewel voor de tips, echt goeie

  2. Kimberly

    Echt handig, ik ben altijd vet sloom op foto;s

  3. Elien

    die tips ga ik zeker gebruiken (:

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge