Nikon Coolpix S02

Nikon Coolpix S02

Als blogger is een camera onmisbaar. In mijn geval gebruik ik een camera voor foto’s en een camera voor video’s. Nu heb ik een paar weken de Coolpix S02 van Nikon mogen uitproberen en vandaag vertel ik jullie mijn ervaring over dit cameraatje.

Deze camera is echt mini. Om te laten zien hoe mini heb ik een foto gemaakt met mijn pinpas ernaast. Qua formaat is hij kleiner dan mijn pinpas, alleen iets dikker, hij kan bijna mee in je portemonnee haha. Hij is ook nog eens super licht, maar wat had je met dit formaat anders verwacht; 100 gram weegt dit kleintje. Verkijk je niet op hoe hij eruit ziet, het is echt een stevige camera want hij is helemaal van metaal. Geen plastic dus!

Nikon Coolpix S02
Ik vind hem gewoon schattig en het formaat vind ik dus super handig. Hij is er in meerdere kleurtjes; wit, roze, blauw, metallic en er is ook een spiegelvariant. Ik heb de witte variant mogen testen en dat vind ik stijlvolste variant.

Nikon Coolpix S02
Een aantal technische gevens van de Coolpix S02.

 • CMOS-sensor van 13 megapixels
 • 7,3 intern geheugen – er zit dus geen sd kaartje in
 • 3x optische zoom
 • touch screen met anti-reflectie technologie
 • intuïtieve interface
 • Xenon flitser
 • filmen in Full-HD

Ook wel belangrijk om te melden, de camera is echt super snel opgestart en klaar voor gebruik. Ik vind het persoonlijk wel een beetje vervelend dat er geen SD kaartje in zit. je kunt het geheugen dus niet uitbreidden, met foto’s is dat niet zo erg, maar je kunt maar een half uurtje ongeveer gebruiken voor film. Daarbij ook; als je nu bij iemand anders bent en daar de foto’s op de computer wilt zetten moet je al het geluk hebben dat deze persoon een passend kabeltje heeft, terwijl iedereen wel een kaartlezer heeft.

Dat deze camera een touchscreen heeft vind ik wel handig, ook omdat ik dat door mijn andere camera gewend ben. Ook vind ik de anti-reflectie echt top! Je kent het vast wel van je telefoon, je ziet niks meer op het schermpje als de zon erin staat.. Met deze camera is dat no problemo!
Knoppen Nikon Coolpix S02
De camera zelf heeft 3 echte knopjes, aan/uit knop, een playknopje om je foto’s terug te bekijken en natuurlijk de ontspanner om foto’s mee te maken. Aan de ontspanner zit ook het in- en uitzoom knopje. Verder zit er naast het touch screen een touchscreen knopje waarmee je terug naar het menu gaat. Echt meer heb je ook niet nodig.
Scherm Nikon Coolpix S02
Wat ik als blogger echt mis bij deze camera is de mogelijkheid om er een statief in te draaien. Ik maak foto’s en filmpjes van mijzelf voor bepaalde dingen en dan is een statief handig. Zeker met tutorial filmpjes!

Genoeg over de camera, jullie willen natuurlijk weten of hij goede foto’s maakt. Eerlijk gezegd ben ik niet super tevreden, maar ook niet ontevreden.

Ik vind de foto’s vaak een beetje korrelig en hij stelt niet goed scherp op kleine dingen. Een goede close-up van een mascara borsteltje zit er niet in. Voor mij, als blogger, is dat echt wel belangrijk. Voor de gewone consument is dat waarschijnlijk totaal niet. De foto’s zijn dus best redelijk, maar voor mij net niet goed genoeg.

Bij het filmen heeft deze camera iets waar ik meteen heel blij van werd. Als ik de camera in mijn hand hou en dan mezelf film, dan zie je mijn hoofd en ook nog ruimte eromheen. Het is dus niet dat mijn hoofd het hele scherm vult, wat mijn andere camera helaas wel doet. Het geluid van deze camera vind ik ook erg goed tijdens het filmen, het beeld is goed wanneer er goed licht is. Als het is minder verlicht is wordt het al snel korrelig beeld. Er is geen lichtje wat je kunt aanzetten om bij te lichten, wat weer wel bij mijn andere camera kan. Dat mis ik wel. Wat mij ook een beetje tegenvalt is dat hij tijdens het filmen niet scherp stelt op dingen, ook niet als je hem even de tijd geeft. En waar ik echt van moest huilen is dat hij gewoon de laatste seconden van je filmpje knipt! Ik twijfelde in eerste instantie aan mezelf, maar toen ik een test deed had ik het bewijs. Ik deed de camera aan en telde tot 10, na de 10 drukte ik hem uit. Ik speelde het filmpje af en nog voordat ik ‘negen’ had uitgesproken was het filmpje af.. Echt heel raar!
Nikon Coolpix s02
Als met al ben ik dus niet ontzettend tevreden, maar ook niet heel erg teleurgesteld. Ik vind het gewoon een leuk cameraatje, die helaas niet zo geschikt is voor blog doeleinden.

Je kunt deze camera prima aanschaffen als je hem niet gebruikt voor bloggen of foto’s die haarscherp moeten zijn. De prijs is daar ook naar, de Nikon Coolpix S02 kost €139,- en is al verkrijgbaar.

Reacties (18)

 1. Marion

  Wauw wat een mooi dingetje is het!!
  Marion recently posted…Asos Chelsea Boots

 2. Anne

  HIj ziet er te lief uit, maar dat er geen kaartje in kan is een mega faal. Jammer!

 3. Xandra

  Hij ziet er superleuk uit en het formaat is erg handig, maar korrelige foto’s zijn voor mij echt een no go. Jammer!
  Xandra recently posted…WINNING!

 4. Fashionadvies

  Die is mega cute :D! erg handig zo kleine camera.

  1. Nadiaa

   Ja hij ziet er zeker schattig uit, ik vond hem ook erg fotogeniek!
   Nadiaa recently posted…Mijn make-up stash video

 5. Femke

  Wat een super schattig cameraatje! Echt zo’n dingetje waar je van kan gaan houden ^^. Jammer dat hij niet helemaal perfect werkt. Hij is wel héél handig voor op vakantie!

  Xjes Femke
  Femke recently posted…BEAUTY: Review: The Body Shop Strawberry Shower gel & Strawberry Body puree

 6. Anna

  Hij is mooi! Het formaat lijkt me ook super fijn. Jammer dat je er niet zo heel tevreden over bent!

  1. Nadiaa

   Ja altijd jammer!
   Nadiaa recently posted…Nikon Coolpix S02

 7. Laura

  Schattige camera, jammer dat die alleen een beetje tegenvalt!

  xx Laura

 8. Kim / Vintage & Beauty

  Leuk dat je deze mocht testen! Ik vind hem heel cute en ik denk dat deze wel handig is voor naar festivals ed. maar idd voor product foto’s zou ik een andere kiezen.

  Liefs,
  Kim
  Kim / Vintage & Beauty recently posted…‘Swapping inspiration #2′

  1. Nadiaa

   Qua formaat is hij echt perfect om mee te nemen ja, en zeker festivals waar je niet met grote tassen wilt sjouwen is deze camera perfect!
   Nadiaa recently posted…Nikon Coolpix S02

 9. Marloes

  Jammer dat ie niet zo geschikt is voor een blog! Ik zweer bij mijn spiegelreflex van Canon!
  Marloes recently posted…Sleek Vintage Romance Palette

 10. Melike

  Is wel leuk om te vloggen, als het nou een SD kaart had.. haha

  1. Nadiaa

   Ja, dat vind ik echt een minpuntje. Je kunt hier niet lang mee filmen en bij een vlog film je toch erg veel!
   Nadiaa recently posted…Nikon Coolpix S02

 11. Manon

  Mooie camera voor onderweg!!
  Manon recently posted…Être Belle | Energy A dag- en nachtcrème

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge