Oma’s tips

Voor een heleboel kwaaltjes zijn hele makkelijke oplossingen, maar je moet ze maar nét eventjes weten. Ik heb er een aantal voor jullie opgezocht.


Schrale lippen, maar geen lippenproduct bij de hand? Smeer er een laagje honing op, honing is ook ontstekingsgremmend en het is voedend.

Is je mascara bijna op en wil er niet zoveel meer aan het borstelte komen? Zet dan van de voren de mascara even in een bekertje warm water. Door de warmte word de mascara weer zacht en dunner, zo maak je je product tenminste echt op.

Zwakke nagels? Hak wat knoflook fijn en stop deze in een blanke nagellak, deze gebruik je vervolgens gewoon, dit heeft hetzelfde effect als een versterkende nagellak.

Oogpotlood die snel op gaat? Doe je potloodje voor het slijpen in de vriezer, dan slijp je veel zuiniger.

Stroperige nagellak? Het beste is natuurlijk om nagellakverdunner erin te doen, maar als je dat niet hebt kun je er ook 1 of 2 druppeltes nagellak remover in doen, goed schudden en klaar.

Last van droog gevoel op je lippen na het lippenstiften? Smeer je lippen in met vaseline, lippenbalm, 8h cream of iets dergelijks, wrijf je lippen goed over elkaar en hap het af met een tissue. Het ergste is er nu af, maar er zit nog een klein laagje, daar overheen doe je gewoon je lippenstift en geen last meer van het droge lippen gevoel!

Vet haar en geen tijd om je haar te wassen? Je kunt droogshampoo gebruiken, maar het kan natuurlijk dat je dat ook niet hebt. Een handje bloem helpt dan ook, doe dit in je haar en daarna goed uitschudden of uitkammen, anders houd je een witte waas over je haar.

Gele nagels door het gebruik van nagellak? Snijd een citroen open, en druk je vingers ongeveer 5 minuten in de citroen, als je ze eruit haalt is de gele kleur weg en zijn je nagels weer fris roze.

Hebben jullie ook nog van dit soort tips? Share it!

Reacties (6)

 1. Elien

  dit zijn echt goede tips!!!

 2. kimberlie

  Echt goede dingen staan erin, ik wist niks haha

 3. Romy

  Goede tips! Vooral van de gele nagels!

 4. Dorien

  Dit zijn écht goeie tips, thanks for sharing 😀 !

 5. Sandra

  Heeft jouw oma dat allemaal bedacht? Vet slim dan!

 6. Rinah

  Dat zijn handige tips! Van de mascara wist ik al. Bedankt voor het delen.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge