Opruimen tips xSunkissed

Missie – Opgeruimde kamer

Opriumwoede vind ik een beetje een gek woord, ik zie dan iemand voor me die als een kwade door de kamer rent en alles met een woeste blik in een vuilniszak gooit. Natuurlijk bedoelen ze dat niet echt, maargoed, ik denk visueel en dit is mijn plaatje bij ‘opruimwoede’. En ik heb die soms. Ik ben heel goed in opruimen en dingen weggooien, daarom deel ik vandaag wat tips met jullie!

Sommige meiden zijn het tegenovergestelde van wat ik ben, zij hebben een kamer waar je van de deur meteen op het bed moet springen. Al is dat natuurlijk wel het uiterste. Het is niet nodig om alle kasten en lades, de ruimte onder je bed, je vensterbank en misschien zelfs de vloer vol met spullen te hebben. Zelf word ik daar ook een beetje onrustig, niet dat het bij mij op de vloer ligt, maar volle kasten en lades gebeurd soms. Wat doe ik dan? Ik ga zoveel mogelijk weggooien! En ik ga stap voor stap te werk, overzicht you know.

Waarschuwing; Ga niet spelen met alles wat je vindt, van Ojaaaaa wat leuk deze Tamagotchi, en oooooh kijk mijn tekenschrift uit groep 4, wat een talent was ik, en jeetje mijn Furby, zou hij het nog doen? Dan duurt het echt dagen voordat je alles hebt opgeruimd hahaha.

Missie 1 – Kledingkast
Ik ben begonnen met mijn kledingkast, ik heb een hangkast waar een deel hangt en een deel van mijn kleding in vakjes ligt. Ik vond het te vol worden, maar had ook het gevoel dat ik niks had om aan te trekken. Dus ik haalde alles uit mijn kast en gooide het op mijn bed. Naast mijn bed had ik een doos staan, hier deed ik alles in wat goed was maar weg mocht.
– dingen die ik gewoon niet meer droeg – Voordat ik ze in de doos deed maakte ik er een aantal foto’s van.
Dan had ik een plek op de grond waar ik kleding die in de prullenbak ging dropte. Denk hier aan een oud shirt waar ik in geverfd had, een broek die ik eens had afgeknipt etc.
Ten slotte legde ik alle kleding die goed was, die ik daadwerkelijk droeg én die ik wilde houden op mijn bed. Alles vouwde ik netjes op of ik hing het aan hangertjes. En ik had opeens weer een stuk meer ruimte in mijn kast! Yay. Daarna ga je even je schoenen langs, welk hou je en welke zijn af dat ze weggegooid moeten en welk kun je nog verkopen? – die te hoge hakken wellicht? – Zo heb je ook weer ruimte op je schoenenrek! Missie 1 geslaagd.

Zoals ik al eerder zei, maakte ik foto’s van de kleding die in de doos ging. Deze kleding is nog goed, dus waarom zou je dit weggooien? Marktplaats it is! Zet alle kleding erop met een duidelijke titel, het handigst is al je de maat al in de titel zet. Ik had alles op ‘bieden’ gezet en heb op deze manier nog aardig wat verkocht en sommige dingen zelfs voor veel meer dan ik zelf in mijn hoofd had! Katsjingggg.

Missie 2 – Lades en kasten
Er zijn vast lades die je niet of nauwelijks open trekt, daar zitten dus spullen in die je weinig gebruikt. Begin met deze lades leeg te halen en vraag jezelf af of je deze spullen nog wel nodig hebt. Natuurlijk zijn er altijd dingen die je niet vaak tevoorschijn haalt, maar die je niet weggooit, denk dan aan fotoboekjes en dergelijke. Maar er zijn ook spullen die echt wel weg kunnen, boeken die je al eens gelezen hebt, fotolijstjes die niet meer bij je stijl passen, tassen die je niet gebruikt of spellen die je nooit speelt. Kijk of het nog goed is en zet het ook op Marktplaats.  Vooral in deze categorie kan ik heel rigoreus zijn en doe ik een boel weg.  Is alles uitgezocht? Richt dan alles weer logisch is en viola, weer een boel extra ruimte erbij! Missie 2 complete!

Missie 3 – Onder je bed
Onder mijn bed ligt een bedlade en verder voornamelijk stof, maar er bleken toch nog een paar andere dingen te liggen die ik was vergeten. Niet over nadenken dus, ik heb ze niet gemist dus weg ermee. Meteen even de stofzuiger er onderdoor en klaar. Deze gaat snel! Missie 3 finished!

Missie 4 – Zonnebrillen, sjaaltjes, tassen en sieraden
De laatste categorie is misschien wat lastiger. Hier vallen veel dingen onder ‘Misschien draag ik die over een tijdje wel weer!’, maar uit ervaring weet ik dat als ik eenmaal op een tas ben uitgekeken dat ik hem niet meer pak. Ik pak alle tassen die ik niet meer gebruik en check ieder vakje of er nog iets in zit. Daarna check ik de staat van de tas en zet ik ze op Marktplaats of gooi ik ze weg. Daarna ben ik al mijn zonnebrillen langs gegaan, dit waren er een stuk of 30 waarvan ik er maar een stuk of 5 draag. Brillen die een tijdje in zijn geweest zoals shuttershades, of brillen met gekleurde frames, festivalbrillen etc deed ik meteen in een doos om weg te doen.  De brillen die ik overhield kunnen nu netjes in 1 rijtje in mijn kast liggen in plaats van dat er een berg opgestapelde brillen lag. Mijn sjaaltjes bewaarde ik in een kist die niet meer echt goed sloot, ik gooide alle sjaaltjes op mijn bed en zocht uit welke ik nog droeg en welke niet meer, ook deze gingen weg. Hoe leuk ik ze ook ooit vond.
Als laatste neem je een kijkje door je sieradenstash, wat draag je nog, wat heeft een emotionele waarde en wat heeft zijn beste tijd echt gehad? Kijk hier ook weer of een ander er nog blij mee is of dat het klaar is voor de prullenbak. Missie 4 – done!

Nu heb je de hele kamer gehad. Ik heb uiteindelijk nog best wat verkocht via Markplaats, maar na twee weken heb ik alles in de auto geladen en naar Noppes gebracht, dat is een kringloopwinkel bij mij in de buurt. Ik heb daar mijn spullen gedoneerd en zij verkopen dit dan. Een deel van de opbrengt is voor het draaien van de winkel en een deel gaat naar een werkplaats waar gehandicapten werken. Op die manier doe je nog iets goeds met je spullen ook al verdien je er zelf niets meer aan.

Ik ben een dag bezig geweest met alles, maar ik heb echt een heleboel ruimte over en dat geeft altijd een fijn gevoel. Ben je echt een twijfelaar en durf je dingen niet snel weg te doen?
TIP: Stop alles in een doos of zak en zet die op zolder met een kaartje erop ‘Spullen Nadia 3 juli, alles wat ik op 10 november nog niet heb gemist weg doen’

Ik hoop dat jullie iets aan mijn opruim tips hebben! Succes ermee.

Reacties (4)

 1. Kaylee

  Goede tips! Ik ben ook erg opruimerig, ik gooi echt heel snel weg.
  Kaylee recently posted…Complimenten boekje

 2. Manon

  Oh dat had ik toen ik de zolder ging opruimen ik ging met alles spelen en kijken of het nog deed hahahha
  Manon recently posted…Max & More Lengthening Extreme Volume Mascara

 3. Renske

  United Wardrobe of de kleding aangeboden/gezocht facebook gaan vaak nog sneller dan marktplaats! Erg leuk artikel!

  1. Nadia

   Oh die site ken ik helemaal niet, ik ga even Googlen. Handig voor een volgende keer haha
   Nadia recently posted…GOSH Stardust nagellak

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge