xSunkissed Recept chocolade taart

Recept – Easy peasy chocolade taart

Vandaag heb ik een recept voor keukenprinsessen en voor iedereen die dat niet is. Super easy peasy een lekkere chocolade taart in elkaar zetten, dat wil toch iedereen. Vandaag vertel ik jullie hoe je dat in een paar minuten fixt. Handig, voor verjaardagen of  voor vrijdag avond cravings!

Wat heb je nodig?
– 100 gram boter
– 200 gram pure chocolade (Je kunt gewoon de cheapy AH eigen merk repen gebruiken)
– 200 gram mascarpone (Dat vind je bij de kaas etc in de koeling)
– Een pak Bastogne koeken (of de nepperds)
– Een bakvorm
– Een koelkast (yep, geen oven)
– Au bain marie dingen of een magnetron
– Optioneel: Versiersel zoals chocolade vlokken of balletjes.

xSunkissed Taart recept

En wat moet je doen?
1 → Je begint met het verkruimelen van de koeken, ik gooi ze gewoon in de mixer, lekker snel. Het hangt er een beetje vanaf hoe groot je bakvorm is hoeveel koekjes je moet verkruimelen, maar ik eet gewoon 1 koekje op en de rest wordt de bodem.

2 → Smelt 100 gram boter en vermeng dat met de koekkruimels, dit doe je in je bakvorm als bodem. Druk dit goed aan, dan heb je een goede bodem. Zet dit even in de koelkast tot je klaar bent met de volgende stappen.

3 → Smelt de chocoladerepen, ik doe dit au bain marie, maar als je dat om welke reden dan ook niet kunt kan je het vast ook in de magnetron smelten. Als je het au bain marie doet: houdt 2 blokjes over en doe die er op het laatste moment in, als alles al is gesmolten. Laat deze twee blokjes dan al roerend smelten, op deze manier krijg je glanzende chocolade en anders wordt het mat als je opdroogt. Waarom weet ik niet, maar zo is het.

4  → Klop je gesmolten chocolade door 200 gram mascarpone en zodra dit een gelijkmatig papje is verdeel je dit over je bodem. (En lik daarna de kom leeg. Zo lekker) Je kunt je taart in de koelkast zetten of je volgt stap 5.

5 → Je kunt je  taart versieren met hageltjes, vlokken of chocolade balletjes. Ik heb er met een vork een patroontje in getrokken en heb er pure chocolade balletjes overheen gestrooid. Je taart moet ongeveer 3 uurtjes in de koelkast staan om op zijn lekkerst te zijn.

Eet smakelijk!

 

Reacties (3)

 1. Jennifer

  Kinkt goed! Doet me een beetje denken aan arretjescake 😀
  Jennifer recently posted…Photo Diary #36

 2. Trudy

  Dit ziet er heeeerlijk uit! Wanneer ik weer ga ”cheaten” zal ik een poging wagen om dit te maken! ^^

  Trudy recently posted…The Coldest Monochrome.

  1. Nadia

   Dat gaat je zeker lukken!

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge