Recept Groene Smoothie

Ik heb al eerder recepten van smoothies met jullie gedeeld, vandaag heb ik ook weer een receptje voor jullie. Op deze manier krijg je in 1 of 2 glazen veel verschillende vitamines en dergelijke binnen. Kijk snel naar het recept van vandaag!

De ingrediënten:
– Diepvries Spinazie in blokjes vorm
– Verse Rucola blaadjes
– Bevroren fruit – Blauwe bessen
– Bevoren fruit – Frambozen
– Verse aardbeien
– Een glas water

De rucola heb ik gehaald bij een plaatselijk Turks winkeltje, de ingevroren producten komen van de Albert Heijn en de aardbeien komen van een stalletje langs de weg.

Misschien vraag je je nu af of het niet vies is om spinazie en rucola door een smoothie te doen, want bij een smoothie denk je als snel aan fruitig en zoet. Maar, ik kan je vertellen, de zoete smaak van fruit is sterker dan de smaak van de groentes!

Ik had eerst de aardbeien even gewassen en in de mixer gedaan, vervolgens deed ik de blauwe bessen en de frambozen er beetje bij beetje bij. Deze mixte ik er gewoon bevroren doorheen. De spinazie blokjes had ik wel even in de magnetron gedaan omdat dit best grote blokken zijn. Let wel op dat je spinazie alleen ontdooit en niet helemaal verwarmd wordt. Daarna deed ik er een glas water bij tegelijk met de spinazie.

Alles even goed laten mixen en als laatst de rucola erbij en dan is je smoothie klaar!

De smoothie was erg lekker, hij was zoet, maar toch proefde ik een kruidige touch van de rucola die het erg lekker maakte.

Waarom is deze smoothie gezond?
Rucola – Dit is van alle slasoorten 1 van de gezondste. In rucola zit namelijk ijzer, calcium, kalium en eiwit. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor sterke botten en spieren. In deze slasoort zit ook bètacaroteen, een antioxidant. In combinatie met andere voedingsstoffen beschermen antioxidanten weefsel tegen schade en veroudering. Bètacaroteen kan ook omgezet worden in vitamine A. Vitamine A is belangrijke vitamine voor een goede weerstand.

Spinazie – Spinazie bevat foliumzuur, vitamine B1 en K, ijzer, magnesium en wat eiwit.

Blauwe bes – Blauwe bessen horen tot de groep van het ‘Superfood’, hij bevat erg veel antioxidanten. In deze bes zit ook Vitamine K en verder helpt de voedingsvezel uit de blauwe bes bij de opname van andere belangrijke voedingsstoffen.

Frambozen – Dit fruitje zit vol met Vitamine C en voedingsvezels, ook zitten er antioxidanten in.

Aarbeien – De aardbei zit vol vezels, vitamine C en vitamine B11. Ook is de aardbei net als de framboos een natuurlijke bron van suikers.

Ik heb met de hoeveelheid op het bordje precies 2 glazen kunnen maken. Op deze manier geef je snel even een boost aan je lichaam!

Dit was een artikel in opdracht van MyStyle, maar het recept heb ik zelf verzonnen.

Reacties (2)

  1. True

    Ik maak ook altijd verschillende soorten smoothies alleen nooit met groenten! Ik dit ook maar eens proberen!

  2. Yves Carter

    Ik ga het eens proberen! Volgens mij is het echt een vitamine boost

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge