Report – O’Neill Girls Surf Session

Zoals jullie hier al hadden kunnen lezen ging ik een surfles volgen op het strand bij Hartbeach Scheveningen. Inmiddels heb ik dit gedaan en wil ik aan jullie vertellen hoe het was!


Vroeg in de ochtend stapten mijn zusje en ik in de auto richting Scheveningen. Het is best een stukje rijden en onze sessie begon om 10 uur. Het was die dag ook de grootste Girls Surf Session ter wereld! De dag stond in het teken van surf, bewust en gezond leven & plezier. Daar aangekomen kregen we een wetsuit aangereikt en mochten we een shirt uitkiezen wat je daar overheen draagt. Wij namen allebei een blauwe, omdat de rest er erg groot uitzag. Ook kregen we een roze armbandje, dit betekende dat wij beginners waren. De gevorderde surfers kregen een zwart bandje. Dit was een hulpje voor de instructeurs.
Er waren wat douchejes en toiletten in een klein gebouwtje, daar konden we ons omkleden. Wetsuit aan en ready to go!

We begonnen met een half uurtje Yoga. Ik sport veel en doe ook geregeld dingen als Pilates en Body Balance, dat lijkt op Yoga. Daarom had ik niet heel veel moeite hiermee, maar mijn zusje had het wel zwaar haha. Nadat we helemaal los en gerekt waren gingen we ‘droog oefenen’. Met onze borden op het zand leerde we peddelen en opspringen. Wat een lol! En toen was het zover; op naar de echte golven!

Twee aan twee liepen we met de surfplanken naar ze zee. Het was echt super weer! Het warm zeker niet koud, gewoon een lekker temperatuurtje en er waren genoeg golven.
Op het strand werd nog een korte uitleg gegeven in kleine groepjes over de zandbank, de golven en de stroming in de zee.

Je ziet ons echt een seconden in het filmpje van O’Neill. Als je mij op Instagram – NadiaaRB – volgt heb je deze foto al voorbij zien komen.

Ik vond het best moeilijk, je trekt eerst je bord mee het water in, tegen de golven in. Daarna ga je erop liggen en wacht je tot je achter je een goede golf zit. Vervolgens ga je peddelen, dit doe je met je armen/handen. Zodra de witte schuimlaag van de golf bij je tenen is peddel je nog een paar keer. Je voelt dat je bord vaart maakt en dan is het een kwestie van opstaan. En laat dat laatste nou verdomde lastig te zijn. haha. Het is me wel gelukt om te gaan staan en dat voelde echt als een kick!

Het was ook leuk om te zien dat de meiden elkaar allemaal supporten, zodra er iemand bijna stond hoorde je van alle kanten aanmoedigingen en als er iemand stond werd er gejuicht!

Na anderhalf uur moesten we het water weer uit en ik voelde wel dat mijn lichaam moe was, maar het was zo ontzettend leuk! Ik denk dat het geweldig is om dit echt te kunnen, ik bedoel, ik vond dit al leuk en ik kon het nog niet eens.

De wetsuits uittrekken en omspoelen, daarna kregen we een bordje walnoten salade en konden we chillen op het festivalterrein van Woodstock.

Ik raad jullie echt aan om het ook eens te proberen, het is echt zo leuk!

Dankjewel O’Neill voor deze leuke ervaring!

Photo’s: Renee Joppe @ R-TIME in opdracht van O’Neill.

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge