Review: Waterdecal Nail Wraps

Een week terug ontving ik een pakketje van Viva La Nails, zoals de naam het al zegt, is dit een bedrijf die spullen verkoopt voor nagels/nailart.
Ik kreeg van hun een pakketje met waterdecals voor over je hele nagel, dit heb ik nog nooit gebruikt, dus dit was voor mij een nieuw iets.

In het pakketje zaten verschillende printjes, het waren allemaal drukke printjes of wat retro kleuren, niks voor mij eigenlijk, dus begon met een soort Burberry printje om het uit te proberen.


Zo ziet het pakketje eruit, op de achterkant staat in stappen hoe je het moet doen.

Very easy to apply:

Step 1 – prepare nails with a quick manicure.

Step 2 – Take off protective film, and cut water decals in pieces, according to nail size. Put in water for 10-30 seconds.

Step 3 – using an orange stick gently pick up water decal and place on the nail (make sure there are no air bubbles underneath decal). Wait for decal to fully dry.

Step 4 – file off any excess water decal material (in direction from top to bottom).

Step 5 – secure design by applying your favorite top coat solution!

Wat mij wel opviel was dat de maten van de nagels nogal vreemd verdeeld waren, je zou verwachten 2 grote duimen, 2 wijsvingers en zo door, maar in dit geval was er maar 1 kleine pink nagel. Wat ik ook een misser vond, was dat er geen reserve bij zat, mocht je een nagel decal verkeerd op maat knippen, dan kon je dus alles er af halen, want je gaat niet met een lege wijsvinger lopen, om maar iets te noemen.

Daarna moest je alle nagels los knippen, een bakje water bij de hand hebben en een bokkepootje of iets anders waarmee je ze op je nagels kon aanbrengen.

Van te voren had ik mijn nagels schoon gemaakt met nagellakremover zodat er geen vet en vuiligheid meer op zat, toen heb ik 1 nagel decal in een bakje water gelegd. De decal oest 10 tot 30 sec in het water liggen, daarna kon je de decal zelf loshalen van het papiertje. Een decal is eigenlijk een hele dunne folie.
Dan moest je die op je nagel leggen en zorgen dat er geen kreukels of luchtbubbels in zaten, echt… dat is nogal een klus, ze bleven niet zitten, schoven steeds weer kreukels is, streek je de ene kreukel eruit, ontstond er een ander! Gek werd ik ervan, dit is dus meer een klusje om met een hulpje te doen.

Daarna moest je de decal precies op maat maken, ook hier ging de decal dus weer aan de glij en kreukelen

Ik kreeg de randjes bij mijn nageltips ook niet mooi.. Ik heb er daarna Rimmel topcoat over gedaan, deze is heel raar gaan drogen en toch bleef het niet zitten. Ik heb ze er na een uurtje allemaal afgetrokken… zonder moeite, want ze zaten nog steeds niet goed vast.

Mijn moeder had trouwens nog geprobeerd door de nagel te fohnen zodat de decal misschien door de warmte vast zou plakken, maar verder dan een bijna verbrande duim is ze niet gekomen.

Mijn tante kwam die avond langs en ik vertelde haar over het decal-drama, omdat zij ook graag met haar nagels in de weer is, wilde zij dit ook wel eens uitproberen.
Dus die avond heeft zij ook een setje meegenomen.

Een paar dagen later belde ze mij op met de conclusie dat dit echt niet werkte, ze had dezelfde problemen als mij.
-Geen goeie maten
-Moeilijk aan te passen naar je nagel
-Je hebt meer handen nodig om het mooi op te ‘plakken’
-En het bleef echt niet zitten

Ze had ook verschillende tempratuur water gebruikt, koud, lauw, warm en zelfs kokendheet, geen verschil. Ook de tijden dat de decal in het water lag maakte geen verschil.
Ik vond het wel jammer dat ik hier dus een slechte review over zou schrijven, want we hadden alles geprobeerd en het werkte allemaal niet.

Een half uur later belde mijn tante weer, ze had een andere topcoat als mij erover heen gedaan en de decal leek toen wel van ‘substantie’ te veranderen, ze kon de restjes gewoon voorzichtig ‘wegsmeren’ en de decal bleef zitten!

Lag het dan aan mijn topcoat? Was die van mijn tante gewoon beter? En was het dan nu opeens een goeie review geworden?

Nee.. want dezelfde dag, binnen een paar uur lag meer dan de helft er alweer af, zodra er 1 kreukeltje of hoekje los ging, dan kon je het wel vergeten, dan vloog de hele decal er alweer af..
Wat ze zelf zegt ‘Ik vind het geen optie om mijn nagels hier mee te versieren het enige pluspunt is dat je het zo weghaalt, dus je hebt geen remover nodig.’

Zonde, want ik heb dit dan voor een review ontvangen, maar stel dat je dit had gekocht, dan is dat echt zonde van je geld geweest.
Geef mij maar gewoon een flesje nagellak, dan ben ik in 2 minuten klaar en kunnen mijn nagels toch wel 3 dagen mee.

Mocht je denken, ik wil ze toch ook eens proberen, ze zijn te koop via www.vivalanails.co.uk voor £2.95 per setje.

Reacties (3)

 1. Anonymous

  Je moet het goed snijden en Fynen anders ziet het er niet uit en nep

 2. Bianccc

  super leuk zeg !!
  lijkt me leuk om uit te proberen.

 3. Kimm

  Wat stom zeg! Die Burberry is wel een neppe zeg..

Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge